Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Οι προσευχές εισακούστηκαν. Η Εκκλησία του Αγίου Μελετίου επαναλειτούργησε.

Η εκκλησία του Αγίου Μελετίου λειτούργησε. Επαναλειτούργησε από την Κυριακή 20 Οκτωβρίου σε νέο χώρο.

Ο καλός Θεός ευδόκησε και βρέθηκε χώρος κατάλληλος, προσωρινός, για τις λειτουργικές ανάγκες των ευλαβών χριστιανών κατοίκων της περιοχής.

Οι προσευχές και οι ικεσίες των ευλαβών κατοίκων της περιοχής εισακούστηκαν από τον Πανάγαθο Κύριο και βρέθηκε χώρος. Ο Κύριος επιτρέπει να συμβαίνουν κάποια πράγματα. Αυτό δεν σημαίνει, δεν πρέπει να το εκλαμβάνουμε ως νίκη του σκότους επί του φωτός. Θα είναι μεγίστη αυταπάτη αν πιστεύουμε κάτι τέτοιο. Ολέθριο σφάλμα.

Ο ευσεβής λαός του Θεού που κατοικεί εις την περιοχή προσήλθε με χαρά και έκδηλη συγκίνηση για να δοξάσει τον Κύριο των πάντων που ικανοποίησε τα αιτήματά των για τη λειτουργία της εκκλησίας. Προσήλθαν άπαντες για να δοξολογήσουν τον Κύριο της Ζωής και του θανάτου. Η λειτουργία της εκκλησίας, κάθε ορθόδοξης εκκλησίας, ικανοποιεί μια από τις βασικότερες ψυχικές ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου και το πλέον βασικό ανθρώπινο δικαίωμα, του ανθρώπου που βομβαρδίζεται καθημερινά από ολέθρια μηνύματα των δυνάμεων του σκότους.

Η κοσμοσυρροή που παρατηρήθηκε και στον εσπερινό του Σαββάτου φανερώνει την μεγάλη ανάγκη που υπάρχει εις την περιοχή για την λειτουργία ενός ορθόδοξου Ιερού Ναού. Η διακοπή της λειτουργίας του ήταν μάλλον λάθος και τα λάθη είναι ανθρώπινα. Ο φιλάνθρωπος και φιλεύσπλαχνος Κύριος συγχωρεί όλους όσοι πραγματικά και ειλικρινά μετανοούν. Οι φήμες ότι η εκκλησία θα λειτουργήσει σε άλλο χώρο επαληθεύτηκαν. Ο χώρος μόνο άλλαξε. Τίποτα άλλο. Ο Κύριος πανταχού παρών και τα πάντα πληρών.

Οι ευσεβείς κάτοικοι της περιοχής και γενικώς όλοι οι ευσεβείς Χριστιανοί θα βοηθήσουν να αναγερθεί σύντομα ο Ιερός Ναός του Αγίου Μελετίου για να υπάρχει μόνιμο σημείο αναφοράς και δοξολογίας του Τριαδικού Θεού και των Αγίων Του.



Μυργιώτης Παναγιώτης 
Μαθηματικός