Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

«Πρόληψη της εξάρτησης από το διαδίκτυο και ασφαλής χρήση αυτού»

«Πρόληψη της εξάρτησης από το διαδίκτυο και ασφαλής χρήση αυτού» από τον Οργανισμό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης και το Κέντρο Πρόληψης «ΑΤΡΑΚΤΟΣ».


«Πρόληψη της εξάρτησης από το διαδίκτυο και ασφαλής χρήση αυτού» τιτλοφορείται το πρόγραμμα, που με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών δημοτικού για το θέμα της ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο, την πρόληψη της εξάρτησης και την αντιμετώπιση των κινδύνων που προκύπτουν από την αλόγιστη χρήση του υλοποιούν για τις Δ', Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεις των δημοτικών σχολείων Κατερίνης και Κορινού, το Κέντρο Πρόληψης «ΑΤΡΑΚΤΟΣ», η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης, ο Πολιτιστικός Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης με την καταλυτική συμβολή του γραφείου σχολικών δραστηριοτήτων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί κατά το χρονικό διάστημα, 24/10/2019 έως και 27/2/2020. Οι δηλώσεις συμμετοχής από τα ενδιαφερόμενα σχολεία θα γίνονται στο τηλεφωνικό κέντρο του κέντρου πρόληψης ΑΤΡΑΚΤΟΣ 23510-78614, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Το πρόγραμμα θα φιλοξενηθεί από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης με την αμέριστη συμπαράσταση του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης (ΟΠΠΑΠ).

Η αγαστή συνεργασία του Κέντρου Πρόληψης «ΑΤΡΑΚΤΟΣ» με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης και τον ΟΠΠΑΠ αποδεικνύει την ιδιαίτερη ευαισθησία των φορέων της πόλης σε θέματα πρόληψης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Ο Πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Η Πρόεδρος του Κ. Π. 'Ατρακτος
Νίκος Τσιαμπέρας Φιλίτσα Σίμου