Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

Αντέχουμε ακόμα (υπάρχει ελπίδα…).


1940-2019, 79 χρόνια μετά την επέτειο του ΟΧΙ, ο ελληνικός λαός συνεχίζει να τιμά τους ήρωες του, όχι απλά σαν μια συνηθισμένη γιορτή, αλλά όπως τους αρμόζει σαν μια Εθνική Επέτειο που πηγάζει μέσα από την ψυχή του.

Παρά την πλύση εγκεφάλου από τους κάθε λογής εθνομηδενιστές που βρήκαν καταφύγιο σχεδόν σε όλες τις κυβερνήσεις που διοίκησαν αυτόν τον τόπο, ο ελληνικός λαός άντεξε.

Έτσι και σήμερα χιλιάδες λαού θα κατέβουν στους δρόμους να αποδώσουν τιμές στις ένδοξες εκείνες ημέρες της εθνικής υπερηφάνειας, συμμετέχοντας στις παρελάσεις, σε όλες τις πόλεις της πατρίδας μας.

Στα σχολεία μας οι αίθουσες γέμισαν τις προηγούμενες ημέρες με χιλιάδες παιδιά να ζητωκραυγάζουν το περήφανο ΟΧΙ στις σχολικές τους γιορτές, με γονείς, φίλους και συγγενείς να δακρύζουν από συγκίνηση.

Το ίδιο θα συμβεί και στους εορτασμούς της επανάστασης του 1821 που το 2021 θα συμπληρώσουν 200 χρόνια από τότε που αποτινάξαμε από πάνω μας τον τουρκικό ζυγό.

Ο Έλληνας και η Ελληνίδα (μικροί και μεγάλοι) βγήκαν στους δρόμους για την Μακεδονία (και πολεμήθηκαν για αυτό…).

Και θα είναι πάλι στους δρόμους όταν τους χρειαστεί η Πατρίδα, ακόμα και αν αυτό γίνει την ύστατη ώρα…

Μπορεί πολλές φορές να αναρωτιόμαστε γιατί ο λαός δεν αντιδρά σε όλα αυτά που γίνονται μπροστά στα μάτια του (μνημόνια, ανθελληνικές κυβερνήσεις κ.α.) και να κατηγορούμε (πάντα τον διπλανό μας…) για αδράνεια, αλλά όταν θα έρθει η ώρα ο Έλληνας θα κάνει το χρέος του, το έχει στα γονίδια του…

Δυστυχώς λείπει ο ηγέτης, αυτός που θα πείσει και θα δώσει όραμα, θα ενώσει.

Σε όλα αυτά τα χρόνια, πολλοί παρουσιάστηκαν ή κατασκευάστηκαν από το σύστημα σαν ηγέτες σε μια προσπάθεια να διχάσουν και να αποπροσανατολίσουν τον λαό.

Ο λαός τους κατάλαβε και τους απομόνωσε, όπως και καταλαβαίνει ποιοι τον διοικούν ασχέτως αν οι περισσότεροι από αυτούς είναι ατυχείς δικές του επιλογές..

Ας κρατήσουμε λοιπόν τις καλές επιλογές, αυτά που μας ενώνουν και ας αναζητήσουμε τις καλύτερες λύσεις στα προβλήματα που θα βρούμε μπροστά μας και δυστυχώς αυτά θα είναι πολλά.


Χρόνια πολλά Ελλάδα, ψηλά το κεφάλι!