Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Π. Αθανάσιος Μαρινόπουλος: «Η ιστορία ενός λαού δεν γράφεται με σφετερισμό συμβόλων, δανεικούς ήρωες και παραποίηση ιστορίας. Γράφεται με αγώνες, θυσίες και αίμα!» (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

(Κατερίνη 13-10-2019)

Μια ομιλία που πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία και τα πανεπιστήμια μας έκανε σήμερα το πρωί στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Κατερίνης ο π. Αθανάσιος Μαρινόπουλος.


Ο λαός της Κατερίνης έδωσε το παρών του, αντίθετα οι επίσημες αρχές της πόλης μας ήταν απούσες.

Δεν είδαμε ούτε την Δημοτική αρχή, ούτε δημοτικούς συμβούλους, ούτε την Αντιπεριφέρεια, ούτε βουλευτές και "εκπροσώπους" τους...

Αν είχαμε προεκλογική περίοδο, θα ήταν όλοι τους εκεί! Να δείξουν ότι είναι κοντά στον λαό, κοντά στην Μακεδονία... Να όμως που σήμερα δεν ήταν κανένας τους εκεί!!!


Αξίζουν συγχαρητήρια για τον πύρινο λόγο του στον π. Αθανάσιο Μαρινόπουλο, που απέδειξε ότι οι ιερείς μας είναι αυτοί που είναι μπροστά και εμπνέουν τον κλήρο όπως και οι πρόγονοι τους ηρωικοί Μακεδονομάχοι ιερείς!


➤ Διαβάστε ένα μικρό απόσπασμα από την ομιλία του π. Αθανάσιου Μαρινόπουλου και σύντομα θα ανέβει σε βίντεο υψηλής ανάλυσης ολόκληρη η ομιλία.



«Δυστυχώς την επέτειο του Μακεδονικού Αγώνα δεν την έχουμε δώσει την αξία και την λαμπρότητα που της πρέπει. Και ας έχουν πει γνωστοί ιστορικοί και μεγάλοι πολιτικοί άντρες ότι είναι ισάξια της 25ης Μαρτίου. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνούμε την ιστορία μας που είναι γραμμένη με το αίμα των προγόνων μας. 

Ο Περικλής είχε πει : «Δίκαιο είναι και αναγκαίο είναι να τιμούμε εκείνους που με την ανδρεία τους μας παρέδωσαν ελεύθερη την πατρίδα μας».

Για πάνω από 30 χρόνια ο ελληνορθόδοξος πληθυσμός της Μακεδονίας, μόνος και αβοήθητος με μοναδικά όπλα το σχολείο και την εκκλησία πάλεψε για να μην αποκοπεί από τις ρίζες του, την ορθοδοξία και τον ελληνισμό.

Το κρατίδιο των Σκοπίων σφετερίστηκε χωρίς ντροπή ονόματα και σύμβολα της Μακεδονίας μας. Η ιστορία ενός λαού δεν γράφεται με σφετερισμό συμβόλων, δανεικούς ήρωες και παραποίηση ιστορίες. Γράφεται με αγώνες, θυσίες και αίμα!

Τα Σκόπια δυστυχώς βρίσκουν συμπαραστάτες και εντός των τειχών: Έλληνες που κατέχουν κρίσιμα πόστα και θέσεις υψηλές στην κρατική πυραμίδα και που κάτω από το προσωπείο του τίτλου τους ως πανεπιστημιακοί δάσκαλοι δίνουν πατήματα στους καπηλευτές της ιστορίας και έτσι την επαίσχυντη «Συμφωνία των Πρεσπών» την προβάλουν ως συμφέρουσα.

Το επίσημο κράτος δεν έδωσε σημασία στα πολυπληθέστατα συλλαλητήρια των εκατομμυρίων Ελλήνων για την Μακεδονία. Ή καλύτερα μας έδωσαν σημασία, με χημικά και βία!

Ξεσκεπάστηκαν αυτοί που χτυπούν και θέλουν να εξαφανίσουν το εθνικό φρόνημα, την περηφάνια και την αυτοπεποίθηση του Έλληνα. Και έπρεπε να τσαλακωθεί όχι μόνο οικονομικά αλλά και ηθικά ο Έλληνας για να μην αντισταθεί. Αυτό το ανέλαβαν τις τελευταίες δεκαετίες οι εθνομηδενιστές, κυρίως μέσα στα σχολεία, τα πανεπιστήμια, με τις εφημερίδες και τα κανάλια τους. Όποιος αντιστέκεται, τον κατατάσσουν ως ρατσιστή και εθνικιστή. Όλο το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα κατά του προδομένου λαού μας.

Δυστυχώς η Ελλάδα σε όλη την μακραίωνη ιστορία της έχει να δείξει πολλές περιπτώσεις που επιβεβαιώνουν το ρητό: «τα κάστρα πέφτουν από μέσα». Αρκετοί εφιάλτες έχουν γράψει το όνομα τους με μελανά γράμματα στη ιστορία μας. Ο Μακεδονικός Αγώνας δεν τελείωσε στα 1908! Συνεχίστηκε και συνεχίζεται ακατάπαυστα! Πρέπει να μαθαίνουμε την ιστορία μας και να γινόμαστε ένα με τους προγόνους μας που μας δείχνουν πώς να παλεύουμε για τα ιδανικά μας και όσο δύσκολα αν είναι τα πράγματα δεν χωράει απελπισία. Μπορούμε να καλούμε τον μεγάλο σύμμαχο μας τον Θεό, την Παναγία, τους αγίους μας και να νικούμε!

«Μακεδονία, μάνα μας γλυκιά, 
πατρίδα δοξασμένη, 
ηρώων γεννήτρα είσαι, 
δαφνοστεφανωμένη από τον αρχαίο τον καιρό
 ως τα τωρινά τα χρόνια 
τη δόξα πάντα γνώρισες, 
ζεις και θα ζεις αιώνια! 


Ζήτω η Μακεδονία! 

Ζήτω η Ορθόδοξη Πατρίδα μας!»