Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Προς τη δημοτική αρχή Κατερίνης: Μετά από τα χαράτσια, ακολουθεί και νέο δάνειο 5,7 εκατομμύρια Ευρώ;

Πριν λίγες μέρες δεν είχαμε μόνο την ψήφιση αυξήσεων που θα επιβαρύνουν τους πολίτες, αλλά και την έντονη φημολογία για νέο δάνειο που θα λάβει ο Δήμος Κατερίνης...

όπως επιβεβαίωσε ο γενικός γραμματέας του Δήμου, κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου που επικύρωσε τις αυξήσεις.



Τι ψήφισε η πλειοψηφία


- Αύξηση των τελών άρδευσης στον Δήμο Κατερίνης κατά 10%. Θα την πληρώσουν άμεσα όλοι οι αγρότες μας και έμμεσα οι καταναλωτές τοπικών προϊόντων, λόγω του αυξημένου κόστους παραγωγής.

- Αύξηση του ημερήσιου ανταποδοτικού τέλους χρήσης λαϊκών αγορών στον Δήμο Κατερίνης κατά 5%. Θα την πληρώσουν άμεσα όλοι οι άνθρωποι του μόχθου που αγωνίζονται να ζήσουν τις οικογένειές τους και πουλάνε προϊόντα στις λαϊκές.

- Η αύξηση των τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 20%. Θα την πληρώσουν άμεσα όλες οι επιχειρήσεις του Δήμου μας και όλοι οι δημότες, μηδενός εξαιρουμένου!

Υπενθυμίζουμε πως καμία από τις 2 δημοτικές παρατάξεις που συγκροτούν τη σημερινή δημοτική διοίκηση δεν είχαν πει στους δημότες ότι θα βάλουν νέα χαράτσια, πριν τις εκλογές που έγιναν μόλις πριν λίγους μήνες.


Ακολουθεί νέο δάνειο για τον Δήμο Κατερίνης;


Σε αποστροφή του κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο γενικός γραμματέας του Δήμου μίλησε για «αναγκαίες αυξήσεις, προκειμένου να μπορέσουμε να πάρουμε το δάνειο». Όπως έγινε κατανοητό, ο Δήμος Κατερίνης ετοιμάζεται να λάβει νέο δάνειο και για να μπορέσει να το λάβει, θα πρέπει να δείξει πως θα αυξήσει τα έσοδά του με νέους φόρους, έτσι ώστε αυτό να μπορέσει να εγκριθεί.

Κυκλοφορεί ένα ποσό της τάξεως των 5,7 εκατομμυρίων Ευρώ ως το ποσό δανεισμού. Είναι αλήθεια;


Ο κύριος Κυριακίδης και ο συνδυασμός του κυρίου Γιώργου Νταντάμη που έκανε καταγγελίες για τα δάνεια της πρώην διοίκησης συμφωνεί με το να επιβαρυνθεί ο Δήμος μας με νέο δάνειο, μόλις 2 – 3 μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας από αυτούς;


Στη διάθεσή σας, με λύσεις για να αποφευχθεί το δάνειο

Η δημοτική μας παράταξη ενδιαφέρεται για την ουσιαστική επίλυση των προβλημάτων των δημοτών. Είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε για το κοινό καλό, για να προλάβουμε καταστάσεις και να διορθώσουμε κακώς κείμενα.

Προσφερόμαστε να συνεργαστούμε με τη δημοτική αρχή και να αναζητήσουμε τρόπους εξεύρεσης των ποσών που απαιτούνται μέσω μείωσης εξόδων και άλλων μέτρων, έτσι ώστε να μην επιβαρύνουμε περαιτέρω τον Δήμο μας και κατ’ επέκταση όλους τους δημότες.

Οι δημότες ψήφισαν για να βρουν λύσεις στα προβλήματά τους. Αν ήταν να ψήφιζαν για την εύκολη λύση των μεγάλων δανείων, θα έπρεπε να το ήξεραν πριν τις εκλογές.

Είμαστε εδώ για να βρούμε λύσεις και να συνεργαστούμε για να προστατέψουμε τα συμφέροντα των δημοτών.



Θανάσης Γ. Λιακόπουλος
Επικεφαλής Δημοτικού Συνδυασμού «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα»
Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης