Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ Ο ΔΙΑΣ, 2-0 ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ

Πραγματοποιώντας μια πληθωρική εμφάνιση με δύο γκολ, τρία δοκάρια και πολλές χαμένες τελικές προσπάθειες...

ο Δίας Δίου επικράτησε με 2-0 απέναντι στα Μετέωρα στο γήπεδο του Δίον για την 12η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Γ ‘ Εθνικής και επέστρεψε στις επιτυχίες έπειτα από δύο σερί αρνητικά αποτελέσματα.

Οι ποδοσφαιριστές του Παναγιώτη Παρασίδη έβγαλαν μεγάλο εγωισμό, πείσμα και πάθος για τη νίκη, έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης και με τον Σάββα Τοπαλίδη να βρίσκει δίχτυα δις, επικράτησαν δίκαια απέναντι σε έναν αντίπαλο που είχε και εκείνος τις στιγμές του στο ματς στο δεύτερο μέρος, με αποκορύφωμα το οριζόντιο δοκάρι του Πολυζόπουλου στο 59’.

Με αυτό το υπερπολύτιμο τρίποντο ο Δίας έφτασε τους 13 βαθμούς, άφησε από κάτω του τη θεσσαλική ομάδα που παρέμεινε στους 11, με τη μάχη της παραμονής στην κατηγορία να προμηνύεται δραματική.

Επόμενη αναμέτρηση για τον Δία και τελευταία του πρώτου γύρου, την ερχόμενη Κυριακή (15/12 – 15:00) κόντρα στον Διαγόρα Στεφανοβικείου εκτός έδρας.

Η ομάδα μας άνοιξε το σκορ στο 30’ όταν ύστερα από προσπάθεια του Ανέστη Παναγιωτίδη, ο Τοπαλίδης εκμεταλλεύτηκε την κακή απομάκρυνση του αμυντικού των φιλοξενουμένων και αφού κοντρόλαρε αρχικά με το στήθος, κεραυνοβόλησε με δεξί σουτ τον Τοπουζλή για το 1-0.

Στο 45’ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για πρώτη φορά στο ματς, με το ανάποδο ψαλίδι του Ιωάννου να περνά πάνω από τα δοκάρια.

Στο δεύτερο μέρος, τα Μετέωρα έφτασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση χάνοντας σπουδαία διπλή ευκαιρία, αρχικά με το σουτ του Τσιαντούλα που απέκρουσε ο Ουσταμπασίδης και εν συνεχεία με το σουτ του Γεωργάκη που πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Στο 52’ ο Ηλίας Μανίκας έγινε αποδέκτης της μπάλας ύστερα από κόντρα, αλλά το αριστερό σουτ που επιχείρησε από ευνοϊκή θέση σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Δίας φλέρταρε δύο φορές με το 2-0. Ο Ανέστης Παναγιωτίδης βγήκε σε θέση τετ-α-τετ με το τελείωμά του να καταλήγει στο κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια της ίδιας φάσης ο ίδιος παίκτης τροφοδότησε με πάσα τον Μανίκα με τον έμπειρο επιθετικό να σημαδεύει και εκείνος εξ- επαφής το δοκάρι!

Στο 57’ ο Ανέστης Παναγιωτίδης προσπάθησε να κρεμάσει τον Τοπουζλή, όμως ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων σταμάτησε τη λόμπα του.

Στο 59’ τα Μετέωρα άγγιξαν το 1-1 όταν το εκτός περιοχής σουτ του Πολυζόπουλου χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ουσταμπασίδη και στη συνέχεια η μπάλα κατέληξε εκατοστά μακριά από την τελική γραμμή.

Στο 67’ ο υπερδραστήριος Α. Παναγιωτίδης ανατράπηκε λίγο πριν βγει σε θέση τετ-α-τετ από τον Κατσαντώνη, με τον δεύτερο να αντικρίζει την κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή Πανανώτα.

Στο 68’ ο Λίολιος εκτέλεσε απευθείας το φάουλ με τον Τοπουζλή να απομακρύνει με τις γροθιές σε κόρνερ.

Στο 75’ ο Καραθάνος σέντραρε από την δεξιά πλευρά, με τον Μανίκα να πιάνει το γυριστό στην κίνηση και τη μπάλα να περνά λίγο άουτ.

Στο 90’ ο Δίας σφράγισε το τρίποντο, όταν ύστερα από υποδειγματική αντεπίθεση ο Ανέστης Παναγιωτίδης πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Τοπαλίδη με τον τελευταίο να νικάει με ψύχραιμο πλασέ τον Τοπουζλή πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο ματς και παράλληλα το δεύτερό του με τη φανέλα του Δία.

Στις καθυστερήσεις του ματς ο Παπαστεργίου αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ ήταν στον πάγκο.

Διαιτητής της συνάντησης ήταν ο κ. Παπανώτας με α’ βοηθό τον κ. Τσεχελίδη και β’ βοηθό τον κ. Αγγελόπουλο (ΕΠΣ Μακεδονίας).




Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΔΙΑΣ ΔΙΟΥ (Παναγιώτης Παρασίδης): Ουσταμπασίδης, Λαζαρίδης, Δερμίσης, Νίκου, Λιόλιος, Παπαστεργίου (80’ Μπακούρας), Τοπαλίδης, Μαυρίδης (65’ Καραθάνος), Καλουσίδης, Α.Παναγιωτίδης, Μανίκας (90’ Τσουρέκας).

ΑΣ ΜΕΤΕΩΡΑ (Νίκος Μανούρας): Τοπουζλής, Μπέτσας, Δάσσιος (80’ Νικλητσιώτης), Λουκάς, Κατσαντώνης, Φωτίκας, Παπαευθυμίου, Πολυζόπουλος, Γεωργάκης, Τσιαντούλας (61’ Περέιρα), Ιωάννου.



Γραφείο Τύπου Δία Δίου