Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2019

ΤΕ Πιερίας ΚΚΕ για την επίσκεψη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα στην Πιερία. (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Σε εκδήλωση – γλέντι που πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία η Κομματική Οργάνωση Ανατ. Ολύμπου του ΚΚΕ στη Λεπτοκαρυά Πιερίας...

(στο ξενοδοχείο «Ποσειδών Παλλάς»), μίλησε το βράδυ του Σαββάτου 30 Νοέμβρη ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Το απόγευμα της ίδιας μέρα με ιδιαίτερη θέρμη μέλη και φίλοι του ΚΚΕ τον υποδέχτηκαν στο «Καφέ Σούσουρο» στον Πλαταμώνα. Ως επικεφαλής πολυμελούς κλιμακίου συνομίλησε μαζί τους για αρκετή ώρα, ενώ του προσφέρθηκε η έκδοση «Στα Κάστρα του Αγώνα» που αναφέρεται στην ιστορία του λαϊκού κινήματος στην περιοχή.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Πιερία, το πρωί της Κυριακή 1 Γενάρη επισκέφτηκε τον Νέο Παντελεήμονα καθώς και τον παραδοσιακό οικισμό του παλιού Παντελεήμονα.

Ο Δ. Κουτσούμπας περιηγήθηκε στα γραφικά σοκάκια του οικισμού που εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες με την ομορφιά τους και συνομίλησε με κατοίκους του, οι οποίοι τον υποδέχθηκαν θερμά, προσφέροντάς του τοπικά παραδοσιακά εδέσματα.

Ένα βασικό ζήτημα που έθεσαν κάτοικοι του οικισμού είναι η ανεξήγητη «εξαφάνισή» του από τη νέα Εθνική Οδό, καθώς καμία ταμπέλα δεν αναφέρεται στον οικισμό, για να κατευθύνει όσους ενδιαφέρονται να τον επισκεφτούν.

Ο Γ. Ταντής, πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νέου Παντελεήμονα με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», έχει απευθυνθεί στους αρμόδιους φορείς, ωστόσο, παρά τις υποσχέσεις δύο χρόνια τώρα, παρατηρείται αδικαιολόγητη απροθυμία ικανοποίησης του απλού αυτού αιτήματος.

Το ίδιο ισχύει και για το αποχετευτικό του χωριού, ένα έργο ζωτικής σημασίας για τον οικισμό, ο οποίος φιλοξενεί μάλιστα πάρα πολλούς επισκέπτες, ειδικά τους χειμερινούς μήνες.

----------------

Στην ομιλία του είπε μεταξύ άλλων:

«Φίλες και φίλοι

Σύντροφοι και συντρόφισσες,

Η ΝΔ ήρθε με φόρα να κάνει πράξη τα "θέλω" των λίγων.

Απελευθερωμένη και με λυμένα τα χέρια, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε μία ιδιαίτερη βρώμικη δουλειά τα προηγούμενα 4μιση χρόνια. Σάρωσε εργατικά - λαϊκά δικαιώματα. Απογείωσε την εμπλοκή της Ελλάδας στα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Βάφτισε ανάγκη όσα αντιπάλεψε ο λαός μας τα προηγούμενα χρόνια:

Έγιναν "αναγκαία" τα μνημόνια, ονομάστηκαν "εθνικοί στόχοι" οι στόχοι των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, έγιναν "εταίροι" οι φονιάδες των λαών, βαφτίστηκαν "παθογένειες" όσα είχαν κατακτημένα με αγώνες οι εργαζόμενοι, όπως οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, η κοινωνική ασφάλιση. Προπαγάνδισε ως "δίκαιη ανάπτυξη" την καπιταλιστική ανάπτυξη, την ανάπτυξη των κερδών των λίγων σε βάρος των όρων ζωής των πολλών.

Και όλα αυτά μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ τα έκανε στο όνομα της "αριστεράς", της προόδου, επικαλούμενος ακόμα και ηρωικούς αγώνες του λαού μας, όπως αυτόν του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, του ΔΣΕ. Με αυτόν τον τρόπο διέσυρε αγωνιστικές αξίες και ιδανικά, ενίσχυσε την συντηρητικοποίηση, την επιζήμια λογική που λέει πώς "όσο κι αν παλέψουμε, δεν αλλάζουν τα πράγματα".

Αυτά τα τονίζουμε, όχι απλά γιατί δεν πρέπει να ξεχνιούνται -και αυτό βέβαια είναι σημαντικό- αλλά, κυρίως, τα τονίζουμε, για να βγάλουμε σήμερα συμπεράσματα.

Να δούμε πώς θα οργανωθεί η πάλη ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που συνεχίζει το ξεσάλωμα πάνω στις πλάτες του λαού.

Δεν περιμέναμε να φτάσει ο Δεκέμβρης για να δούμε πού το πάει η κυβέρνηση. Αλλά τώρα, πρέπει να σημάνουμε συναγερμό μπροστά στην πλήρη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και των συντάξεων, που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα.

Πάνε να τελειώσουν οριστικά και αμετάκλητα έστω και με το όποιο δείγμα προστασίας υπήρχε για τους εργαζόμενους. Να τελειώσουνε ακόμα και με τα πενιχρά δικαιώματα στην υγεία και στην πρόνοια που διασφαλίζονταν μέχρι τώρα.

Η κυβέρνηση έρχεται να κάνει πράξη τα πιο τρελά όνειρα της ΕΕ και της εργοδοσίας, μετατρέποντας την κοινωνική ασφάλιση σε "ατομική υπόθεση".

Η μεθόδευση βέβαια δεν ξεκινάει τώρα.

Εδώ και 30 χρόνια, οι σχεδιασμοί των καπιταλιστών είναι πώς σταδιακά θα απαλλάσσονται από τις εργοδοτικές εισφορές οι ίδιοι και το κράτος τους, πώς θα μετακυλίεται όλο και περισσότερο το λεγόμενο "μη μισθολογικό κόστος" στους εργαζόμενους, πώς θα πετσοκόβονται οι συντάξεις μαζί με την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης.

Αυτά υπηρέτησαν όλες οι ασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις που έφεραν διαδοχικά όλες οι κυβερνήσεις, με τελευταίο το νόμο Κατρούγκαλου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Με το ασφαλιστικό που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ, ο εργαζόμενος θα πληρώνει για παροχές που μπορεί να μην πάρει ποτέ του.

Το ποσό που θα καταβάλουν οι εργαζόμενοι θα τζογάρεται και αυτό, δεν το λέμε μεταφορικά, το λέμε κυριολεκτικά. Θα τζογάρονται οι κόποι των εργαζομένων.

Και όπως ισχύει για κάθε μορφής τζόγο, έτσι και εδώ "αν σου κάτσει" -όπως λέει και η διαφήμιση- μπορεί να έχεις κάποιες παροχές.

Οι εργαζόμενοι θα καλούνται να ζήσουν με την εθνική σύνταξη, η οποία δεν θα αρκεί ούτε για τα στοιχειώδη και όσο δουλεύουν, θα ταΐζουν με ασφάλιστρα τα κοράκια της υγείας και της πρόνοιας.

Είμαστε σίγουροι ότι το επόμενο διάστημα θα έχουμε συντονισμένη πλύση εγκεφάλου, ιδιαίτερα για τους νέους εργαζόμενους, για τα δήθεν οφέλη της ιδιωτικής ασφάλισης.

Ήδη άλλωστε, μεγάλοι όμιλοι διαφημίζουν στους εργαζομένους τους, διάφορες εταιρίες και ασφαλιστικά πακέτα.

Ρωτάμε εμείς:

Ποιος λέει ότι εν έτει 2020 το σύγχρονο είναι να πληρώνεις το δικαίωμα στην υγεία, στην πρόσβαση σε απαραίτητες θεραπείες και αγωγές;

Ποιος λέει ότι το σύγχρονο είναι ο εργαζόμενος να αναλαμβάνει το κόστος ακόμα και των εργατικών ατυχημάτων στους χώρους δουλειάς, που σημειωτέον αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο;

Ποια "ασφάλεια" -μία λέξη καραμέλα για τα στελέχη της κυβέρνησης της ΝΔ- παρέχουν οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες; Οι οποίες σήμερα διαφημίζουν πόσο ισχυρές είναι και πόσο καλό επίπεδο υπηρεσιών προσφέρουν; Και σε 3 μήνες μπορούν να σκάσουν σαν φούσκες παίρνοντας μαζί τους και όλους τους κόπους που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι;

Δεν κινδυνολογούμε. Το παράδειγμα της "ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ" στην Ελλάδα είναι ευρέως γνωστό.

Το ασφαλιστικό της κυβέρνησης είναι αιτία πολέμου για τους εργαζόμενους.

Η λογική όποιος έχει πληρώνει και "κοινωνικά δικαιώματα τέλος" είναι ο καθρέφτης της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Αυτή δεν μπορεί να είναι ούτε βιώσιμη για όλους, όπως λέει η ΝΔ, ούτε δίκαιη όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ήδη πολλά εργατικά σωματεία, οργανώνουν κινητοποιήσεις μαζί με ενώσεις συνταξιούχων σε όλη την Ελλάδα.

Το Κόμμα μας οργανώνει μία μεγάλη εκστρατεία σε όλη τη χώρα, για να ενημερώσουμε και για να οργανωθεί η πάλη του εργατικού λαϊκού κινήματος για:

- Κοινωνική Ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική.

- Δημόσια και Δωρεάν Υγεία και Πρόνοια.

- Προστασία στη δουλειά.

- Να μην είναι κανένας ανασφάλιστος.

- Αξιοπρέπεια στα γηρατειά…

Φίλες και φίλοι,

Δυστυχώς, σε όλα τα ζητήματα που αφορούν το λαό, το ίδιο αντιλαϊκό αποτύπωμα έχει κάθε παρέμβαση της κυβέρνησης της ΝΔ.

Ας δούμε τον προϋπολογισμό:

Φοροελαφρύνσεις 600 εκατομμύρια για το κεφάλαιο, αύξηση κατά 760 εκατομμύρια των φόρων για το λαό. 93% των φόρων το πληρώνει ο εργαζόμενος, ο αγρότης, ο φτωχός επαγγελματίας και το 7% οι μεγάλοι όμιλοι.

Αν προσθέσει κανείς και τα περισσότερα από 6 δισεκατομμύρια ευρώ που απολαμβάνουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, ως επιδοτήσεις από κρατικά και ευρωπαϊκά κονδύλια, σίγουρα θα μπορεί να πει, πώς η καπιταλιστική ανάπτυξη είναι όντως βιώσιμη…Βιώσιμη για τους λίγους, για να κερδοφορούν αυτοί που κάνουν το "βίο αβίωτο" στους πολλούς.

Φίλες και φίλοι

Σύντροφοι και συντρόφισσες,

Η άλλη όψη της επίθεσης στα κοινωνικά δικαιώματα είναι η εμπλοκή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Εδώ επικρατεί μία ιδιότυπη "ομερτά". Δεν μιλάει κανείς, δεν αντιπαρατίθεται κανείς με αυτά, εκτός από το ΚΚΕ. Ακόμα και όταν ο υπουργός Άμυνας απευθύνθηκε σε Αμερικάνο στρατηγό και του είπε πώς οι Έλληνες ματώσαμε και θα ξαναματώσουμε μαζί με τις ΗΠΑ, όλα τα άλλα κόμματα κατάπιαν τη γλώσσα τους!

Πρόκειται για μία αδιανόητα προκλητική δήλωση.

Δείχνει μέχρι το πού μπορεί να φτάσει η όποια αστική κυβέρνηση, για να κάνει πράξη τους στόχους της αστικής τάξης της Ελλάδας. Δεν θα διστάσει να ρίξει στη φωτιά του πολέμου τους εργαζόμενους και τη νεολαία, δεν θα διστάσει ακόμη και νέες Κορέες!

Και ποιος αλήθεια να αντιπολιτευθεί σε αυτήν την πολιτική της κυβέρνησης;

Ο ΣΥΡΙΖΑ;

- Που μέχρι και τον ακροδεξιό Τραμπ τον ξέπλυνε;

- Που αποθεώνεται ακόμα από τον Αμερικάνο πρέσβη, γιατί επί κυβέρνησής του απογειώθηκαν οι ελληνοαμερικανικές στρατιωτικές και οικονομικές σχέσεις;

Η πολιτική μετατροπής της χώρας σε προκεχωρημένο φυλάκιο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ σημαίνει αφενός ότι από τη χώρα μας θα φεύγουν τα βομβαρδιστικά που θα σφάζουν λαούς. Σημαίνει, όμως, και ότι η χώρα μας σε ενδεχόμενο όξυνσης και στρατιωτικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και τη Ρωσία θα είναι μαγνήτης επιθέσεων.

Άλλωστε, ήδη αξιωματούχοι της Ρωσίας έχουν δηλώσει δημόσια πώς οι βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη είναι στο στόχαστρό τους και επειδή πρέπει να μαθαίνουμε να κάνουμε ταμείο ας σκεφτεί ο καθένας:

Τα τελευταία 5 χρόνια η Ελλάδα έχει παραχωρήσει ακόμη περισσότερες βάσεις στο ΝΑΤΟ. Μήπως αυτό βελτίωσε ή επιδείνωσε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις; Ανασχέθηκαν μήπως οι απαράδεκτες διεκδικήσεις της τουρκικής αστικής τάξης στο Αιγαίο και την Κύπρο;

Βήμα το βήμα προχωρά η Τουρκία τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της. Με τα γεωτρύπανα στην κυπριακή ΑΟΖ, με συνεχείς παραβιάσεις, με προκλήσεις αμφισβήτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας. Μόλις προχτές, προχώρησε σε συμφωνία με την Λιβύη για τον καθορισμό της τούρκικης και λιβυκής ΑΟΖ, εξαφανίζοντας από το χάρτη την Κρήτη και τα άλλα νησιά, ως ελληνικό έδαφος.

Ο καθένας μπορεί να απαντήσει.

Πέρσι υπογράφτηκε η συμφωνία των Πρεσπών. Έχει μήπως καθαρίσει ο ουρανός πάνω από τα Βαλκάνια ή τα σύννεφα των πολέμων όλο και πυκνώνουν ως αποτέλεσμα των ανταγωνισμών ανάμεσα σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ρωσία, Κίνα και άλλα καπιταλιστικά κράτη;

Και εδώ ο καθένας μπορεί να απαντήσει.

Τώρα πρέπει να δυναμώσει η λαϊκή πάλη:

Ενάντια στην επικίνδυνη συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας των ΗΠΑ και της Ελλάδας. Για την άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις. Για να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις στην χώρα μας. Για να μην μεταφερθούν στον Άραξο ή αλλού πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ. Για να επιστρέψουν εδώ και τώρα όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν σε αποστολές των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ εκτός συνόρων. Για να σταματήσουμε να πληρώνουμε 4 δισ. ευρώ κάθε χρόνο για τις πολεμικές ανάγκες του ΝΑΤΟ. Για να γίνει ο λαός μας αφέντης στον τόπο του»