Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου & Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Κεντρικής Μακεδονίας

Το Συνδικάτο Μετάλλου και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Κεντρικής Μακεδονίας, εκφράζει την αλληλεγγύη του και στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων στην ΛΑΡΚΟ.

Θα συμμετάσχει στη σύσκεψη που διοργανώνει το Συνδικάτο Συγκολλητών, Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Μετάλλου Νομού Φθιώτιδας αύριο 8 Δεκεμβρίου με θέμα την οργάνωση και τον συντονισμό του αγώνα για τις εξελίξεις στη ΛΑΡΚΟ.

Το ψήφισμα αλληλεγγύης του Συνδικάτου Μετάλλου Κ.Μακεδονίας προς τον αγώνα των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ :


Το Συνδικάτο Μετάλλου και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Κεντρικής Μακεδονίας, εκφράζει την αλληλεγγύη του και στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων στην ΛΑΡΚΟ.

Όλα αυτά τα χρόνια πληρώνουμε με αίμα την προσπάθεια των βιομηχάνων να βγουν από την κρίση τους, και να διασφαλίσουν τα κέρδη τους.Για να περιορίσουν το κόστος γίνονται συνεχώς εργοδοτικά εγκλήματα στους χώρους δουλειάς.

Στην Κεντρική Μακεδονία εκατοντάδες είναι τα μικρά ή σοβαρότερα ατυχήματα που γίνονται και δεν βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητας, πνίγονται υπό τον φόβο της απόλυσης, ενώ μόνο φέτος είχαμε τρία θανατηφόρα εργατικά δυστυχήματα συναδέλφων.

Οι σακατεμένοι εργάτες, οι επαγγελματικές ασθένειες, οι Θάνατοι των συναδέλφων, είναι αποτέλεσμα της έλλειψης μέτρων υγείας και ασφάλειας. Της εντατικοποίηση της εργασίας, με ωράρια λάστιχο, με ατελείωτες υπερωρίες χωρίς ρεπό. Είναι αποτέλεσμα του τσακίσματος των μισθών από τους εργοδότες και την κυβέρνηση.

Αποτελεί πολυτέλεια για τους κεφαλαιοκράτες και το κράτος τους η υγιεινή και η ασφάλεια στους χώρους δουλειάς.

Είναι στο χέρι μας να αλλάξει αυτή η κατάσταση. μέσα από τον αγώνα για να παρθούν τα αναγκαία μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια, για πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, για αποκλειστικά δημόσια κοινωνική ασφάλιση.

Συνάδελφοι στη ΛΑΡΚΟ χαιρετίζουμε τον αγώνα σας και απαιτούμε μαζί σας:

• Να σταματήσουν όλα τα σχέδια τριχοτόμησης - ιδιωτικοποίησης του εργοστασίου, να ενισχυθεί άμεσα η ΛΑΡΚΟ από το κράτος, ώστε να δημιουργηθεί μονάδα κατασκευής ανοξείδωτου χάλυβα.
• Η ΛΑΡΚΟ να παράγει με γνώμονα τα λαϊκά συμφέροντα κι όχι την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα εγχώριων και διεθνών μονοπωλιακών ομίλων.
• Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα υγείας και ασφάλειας και να προστατευτεί η ζωή των εργατών που παράγουν τον πλούτο.
• Να μονιμοποιηθούν όλοι οι ενοικιαζόμενοι-εργολαβικοί εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, να καταργηθεί συνολικά το σύγχρονο δουλεμπόριο, να επανέλθουν οι Συλλογικές Συμβάσεις και η μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους με δικαιώματα.

Ταξικά μας αδέλφια σας δίνουμε τον λόγο μας ότι θα είμαστε στο πλευρό σας με όλες μας τις δυνάμεις στον δίκαιο αγώνα σας. Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να είναι νικηφόρος γιατί είναι και δικός μας αγώνας. Πρέπει, μπορούμε και θα τα καταφέρουμε.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!