Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΑΣ ΔΙΟΥ – ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ

Δηλώσεις στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου στο Δίον, πραγματοποίησαν μετά το πέρας της αναμέτρησης Δίας Δίου – Οικονόμος Τσαριτσάνης...

ο προπονητής της ομάδας μας Παναγιώτης Παρασίδης και ο τεχνικός των φιλοξενουμένων Γιάννης Τσακμακίδης

Από την πλευρά των ποδοσφαιριστών, την ομάδα του Δία εκπροσώπησε ο Κώστας Παγωνίδης ενώ την αντίστοιχη των Θεσσαλών ο Ανδρέας Καρλιάμπας.


Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:


Γιάννης Τσακμακίδης: «Να ευχηθώ στον φίλο μου τον Παναγιώτη και στα παιδιά του Δία καλή συνέχεια και καλή χρονιά. Όσον αφορά το σημερινό παιχνίδι, στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτερη η ομάδα του Δία, με περισσότερη ενέργεια. Έδειξε να θέλει το παιχνίδι πολύ περισσότερο και κατάφερε να προηγηθεί με ένα πάρα πολύ ωραίο χτύπημα φάουλ του Βασίλη Λιόλιου. Από κει και πέρα θεωρώ ότι δεν κινδυνεύσαμε πάρα πολύ. Στο δεύτερο προσπαθήσαμε πάρα πολύ από τη μεριά μας να κάνουμε μία αλλαγή στη σκέψη μας και μία αλλαγή που κάναμε στο σχηματισμό, προσπαθήσαμε να πιέσουμε τον Δία, νομίζω ότι το καταφέραμε και είχαμε εμείς τον έλεγχο στο δεύτερο ημίχρονο και έπρεπε να καταφέρουμε να πάρουμε κάτι θετικό.

Από κει και πέρα η συνέχεια παραμένει πολύ δύσκολη όπως ήταν. Αυτά τα παιδιά έχουν τραβήξει πάρα πολύ μεγάλη δυσκολία και κάποια παιδιά φάνηκαν ότι είναι κουρασμένα, παίζουν συνέχεια οι ίδιοι. Εμείς από το αγωνιστικό τμήμα θα θέλαμε κάποια βοήθεια την οποία δεν την έχουμε. Αυτό που θα κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις, θα μιλήσουμε και με τη διοίκηση για να δούμε τι θα γίνει».


Παναγιώτης Παρασίδης: «Καταρχήν να δώσω συγχαρητήρια στο συνάδελφο και φίλο τον Γιάννη Τσακμακίδη και στην ομάδα του και στα παιδιά του για την μεγάλη προσπάθεια που έκαναν σήμερα. Να δώσω πολλά συγχαρητήρια στα δικά μου τα παιδιά τα οποία μπήκαν αποφασισμένα από το πρώτο λεπτό και καταφέραμε στο τέλος να κερδίσουμε αυτό το κομβικό από πολλές απόψεις παιχνίδι για εμάς και ψυχολογικά αλλά και βαθμολογικά. Για να είμαι ειλικρινής ήμουν πεπεισμένος πως θα μπαίναμε με αυτή την διάθεση γιατί και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια η ομάδα αγωνίστηκε πολύ καλά αλλά δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε, για την ακρίβεια δεν πήραμε τίποτα. Αυτό μας πείσμωσε ακόμα περισσότερο και μας έδωσε και κουράγιο και δύναμη για τη συνέχεια.


Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι νομίζω ότι μπήκαμε πολύ διαβασμένοι σχετικά με τον αντίπαλό μας. Επί 45 λεπτά πιέζαμε σε όλο το γήπεδο, κερδίζαμε εύκολα τη μπάλα, προσπαθούσαμε να δημιουργήσουμε καταστάσεις. Δεν δημιουργήσαμε πολλές καθαρές ευκαιρίες με εξαίρεση το γκολ από μία στατική φάση που όσο είμαι εγώ προπονητής στην ομάδα δε θυμάμαι να πετύχαμε άλλο γκολ από στατική φάση. Λογικό ήταν ο αντίπαλος να βγάλει μια αντίδραση στο δεύτερο ημίχρονο και το ρίσκο που πήραμε σπαταλώντας τόσο πολύ ενεργεία σε 45 λεπτά μας δημιούργησε κάποια προβλήματα. Μεγαλώσανε οι γραμμές και οι αποστάσεις μεταξύ των παικτών με αποτέλεσμα ο αντίπαλος πάνω στην αντίδρασή του να δημιουργήσει κάποιες καταστάσεις όπως το δοκάρι και μια φάση στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου.

Όμως στην αντεπίθεση εμείς ήμασταν αυτοί που είχαμε τις περισσότερες πιθανότητες να κλειδώσουμε το ματς και να το τελειώσουμε. Άλλες φορές από κακή τελική επιλογή και άλλες από τα τελειώματα μας τα οποία δεν ήταν ιδανικά, δεν το καταφέραμε. Τέλος καλό όλα καλά, παίρνουμε τρεις βαθμούς και προχωράμε».


Ανδρέας Καρλιάμπας: «Να ευχαριστήσουμε την ομάδα του Δία για τη φιλοξενία, δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, θεωρώ ότι έγινε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι το οποίο πήγε στη δύναμη. Με λιγοστές ευκαιρίες. Εμείς ήμασταν προετοιμασμένοι όλη τη βδομάδα για το τι θα βρούμε, ξέραμε ότι ο Δίας θα έχει διαφορετική εικόνα από ότι στο ματς του πρώτου γύρου. Από κει και πέρα, στην πρώτη ευκαιρία από ένα στημένο το πληρώσαμε, όπως το πληρώνουμε εδώ και 3-4 σερί παιχνίδια. Δυσκολευόμαστε επίσης να σκοράρουμε, έχουμε και ατυχία. Ο φίλος μου ο Βασίλης Λιόλιος πέτυχε ένα τρομερό γκολ.

Εμείς σαν ποδοσφαιριστές είμαστε υποχρεωμένοι να προπονούμαστε και να παλεύουμε τα παιχνίδια. Παίζουμε στον Οικονόμο Τσαριτσάνης μία ιστορική ομάδα, εμείς οι ποδοσφαιριστές και ο προπονητής θα δίνουμε τα πάντα για να σώσουμε αυτή τη χρονιά γιατί εδώ που φτάσαμε και με τις δυσκολίες που έχουμε, δε μένει κάτι διαφορετικό».


Κώστας Παγωνίδης: «Και εγώ με τη σειρά μου θα ήθελα να πω ένα μπράβο στην ομάδα της Τσαριτσάνης για την απόδοσή της και για την αγωνιστικότητά της. Να τους ευχηθώ καλή επιστροφή και καλή συνέχεια. Τώρα για το ματς, εμείς πιστεύω πως τα δώσαμε όλα, το χρειαζόμασταν πάση θυσία αυτό το παιχνίδι μας έδωσε μια μεγάλη ανάσα για τη συνέχειά μας στο πρωτάθλημα. Κάθε ματς στη συνέχεια για εμάς είναι τελικός, πιστεύω πως θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο όπως και σήμερα».

Γραφείο Τύπου Δία Δίου