Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ (Ε.ΠΟ.Σ.) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

Αποτιμώντας με ψυχραιμία την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αμερική καταλήγουμε ότι δεν υπήρξε κανένα ουσιαστικό όφελος για τα Ελληνικά συμφέροντα.

Ήταν κάτι αναμενόμενο διότι η Ελληνική αντιπροσωπεία δεν προσήλθε απαιτώντας ως εταίροι και σύμμαχοι αλλά εκλιπαρώντας ως εκπρόσωποι ενός προτεκτοράτου.

Είναι ενδεικτικό της εκδούλευσης που πήγε να προσφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν δήλωνε ότι είμαστε »προβλέψιμοι σύμμαχοι» στην περιοχή.

Φράση που στην επίσημη σελίδα του Πρωθυπουργού μεταφράζουν ως "σταθερό σύμμαχο" διότι κατάλαβαν ότι τα άψογα αγγλικά του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν μπόρεσαν να κρύψουν την πρόθεση της επίσκεψης.

Ήταν δυστυχώς δεδομένο ότι δεν πρόκειται να φύγει η Ελληνική Αντιπροσωπεία με κάτι χειροπιαστό, διότι είχε απολέσει την δυνατότητα αυτή από το φθινόπωρο του 2019 όταν παρέδιδε τα πάντα στην Αμερική, με την αμυντική συμφωνία που υπεγράφη.

Εάν τότε έμπαινε μια ρήτρα υπέρ των Ελληνικών συμφερόντων οι δηλώσεις αλλά ακόμη περισσότερο οι πράξεις εκ μέρους της Αμερικής θα ήταν τελείως διαφορετικές.

Η Ελληνική Κυβέρνηση συνέχισε την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Την πολιτική του "καλού πελάτη", όπου τα παραχωρείς όλα και περιμένεις ένα ξεροκόμματο.

Του "ναι σε όλα", αρκεί να ακούσει καλά λόγια, αντί να απαιτήσει οτιδήποτε θα εξασφαλίσει τη χώρα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός βιάστηκε μόνο να δηλώσει την πρόθεση να ξοδευτούν εκατομμύρια του Ελληνικού λαού για την αγορά ή την συμπαραγωγή των F35, άσχετα αν υπάρχουν ισχυρές αντιρρήσεις για την χρησιμότητα τους.

Να θυμίσουμε ότι και ο προηγούμενος πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έφυγε με επαίνους από την επίσκεψη στον Πρόεδρο Τραμπ το 2017 και ακολούθησε η προδοσία της Μακεδονίας.

Ελπίζουμε να μην επιβεβαιωθούν οι σειρήνες για παραχωρήσεις στο Αιγαίο από την Κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη.


Εκ του Γραφείου Τύπου