Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Μόνο το όνομα της έμεινε, προς το παρόν…


Η μία μετά την άλλη, οι επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ηγεσίας του κόμματος, μετατρέπουν την ΝΔ από ένα ιστορικό κόμμα σε ένα… μικρό κόμμα.


Αποκορύφωμα των ατυχών επιλογών της ηγεσία της (μέχρι τώρα…), η επιλογή της κ. Σακκελαροπούλου για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η νέα Πρόεδρος (αφού θα την ψηφίσουν φυσικά) δεν εκφράζει αυτά που θα πρέπει να έχει ως χαρακτηριστικά και που απαιτεί μία τέτοια θέση.

Δεν θα σταθούμε στις επιλογές της νέας Προέδρου κατά την θητεία της στο δικαστικό σώμα (βλέπε αποφάσεις της), αλλά στην έλλειψη του λεγόμενου «ειδικού βάρους» που θα πρέπει να έχει ένα πρόσωπο για αυτή την θέση, όσο και αν η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι υποτιμημένη από το πολιτικό σύστημα της πατρίδας μας.

Και όταν αναφερόμαστε στο «ειδικό βάρος», ποια η θέση της νέας Προέδρου για τα εθνικά μας θέματα, ποιο το διεθνές κύρος της κ.α.

Αλλά για όλα τα παραπάνω που έχουν να κάνουν με τη επιλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας έχουν γραφτεί και θα γραφτούν πολλά.

Θα σταθούμε στο γεγονός όμως των ατυχών επιλογών της ηγεσίας της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Επιλογές που καμία σχέση δεν έχουν με τα πιστεύω του μέσου νεοδημοκράτη, του λεγόμενου και δεξιού ψηφοφόρου.

Η ΝΔ δεν μπορεί να θεωρείται πλέον δεξιό κόμμα, δεν μπορεί να θεωρείται κάτι το διαφορετικό από τον ΣΥΡΙΖΑ (ή και από το πρώην ΠΑΣΟΚ).

Με τις επιλογές της, απλά είναι η δεξιά του ΣΥΡΙΖΑ και πολλές φορές μοιάζει καταπληκτικά στο λεγόμενο αριστερό κόμμα του Αλέξη.


➤ Από πού να ξεκινήσει κανείς και πού να τελειώσει…

  • Από τις επιλογές των Γενικών Γραμματέων;
  • Των νέων Διοικητών των Νοσοκομείων;
  • Από την τοποθέτηση αριστερών ή φίλων προσκείμενων στην αριστερή ιδεολογία προσώπων σε σημαντικές θέσεις;
  • Από την ατολμία της ΝΔ να πάρει σημαντικές αποφάσεις στο προσφυγικό-μεταναστευτικό;
  • Από την κωλοτούμπα της στο θέμα της "Συμφωνίας των Πρεσπών";
  • Από την αδυναμία της να χειριστεί με πυγμή και αποφασιστικότητα τα κρίσιμα εθνικά μας θέματα;
  • Από την απίστευτη δουλοπρέπεια της απέναντι στους «φίλους» Αμερικάνους;
  • Από την κωλοτούμπα της στο θέμα του μαθήματος των θρησκευτικών;
  • Από την έλλειψη ενός πατριωτικού λόγου που θα εκφράζει τους νοικοκυραίους αυτής της χώρας και όσους προτάσσουν την αγάπη για την πατρίδα και την θρησκεία μας και την εμπιστεύτηκαν να βάλει σε τάξη όσα έκανε μπάχαλο ο ΣΥΡΙΖΑ;
  • Το ότι αφήνει η ΝΔ, τις διάφορες ΜΚΟ να κάνουν πάρτι στην πατρίδα μας;
  • Την εγκληματικότητα και την παραβατικότητα που δεν μειώνεται;

Όλοι αυτοί που εμπιστεύτηκαν την ΝΔ για να δώσει λύσεις, νιώθουν προδομένοι και ταυτόχρονα παγιδευμένοι στις επιλογές της ηγεσίας της ΝΔ.

Δεν είναι αυτό που ψήφισαν και δεν είναι αυτό που ήθελαν. 


Και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά, ακόμα και στο θέμα του κατεβάσματος της αφίσας κατά των αμβλώσεων η ΝΔ υπέκυψε στις ορέξεις και τις πιέσεις της νέας τάξης πραγμάτων και της ιδεολογίας που θέλει να γκρεμίσει οτιδήποτε ελληνικό και πατριωτικό.

Και με αυτή την στάση της η ΝΔ σπρώχνει τους ψηφοφόρους της σε ακραίες πολιτικές επιλογές, οι οποίες εντέλει βολεύουν αφάνταστα το σύστημα που προσπαθεί να μετατρέψει την πατρίδα μας σε μια άχρωμη, άθρησκη, πολυπολιτισμική αποθήκη ψυχών στα Βαλκάνια.

Επιτακτικό και επείγον, η δημιουργία ενός νέου κόμματος με πρόσωπα από τον χώρο της ΝΔ που να εκφράζουν τις παραδοσιακές αξίες και τα πιστεύω της παράταξης που μέρα με τη μέρα και με κάθε ευκαιρία η ηγεσία της ξηλώνει.

Και υπάρχουν αυτά τα πρόσωπα και όχι μόνο στο κόμμα της ΝΔ, αλλά και σε άλλους πολιτικούς χώρους. Πρόσωπα που "εκδιώχθηκαν" ή αναγκάστηκαν να φύγουν από την ΝΔ.

Μακριά από τυχοδιώκτες πολιτικούς που αλλάζουν ιδεολογίες σε κάθε προεκλογική περίοδο, αλλά σε πολιτικούς που νοιάζονται και αγωνιούν και αυτοί για την τύχη της πατρίδας μας, που θα ορθώνουν ανάστημα στις πιέσεις της νέας τάξης πραγμάτων και της παγκοσμιοποίησης και θα πιστεύουν στις αρχές και τις αξίες της ελληνικής οικογένειας και της ελληνικής ιστορίας.


Γιατί δεν είναι αυτή η ΝΔ που θέλαμε, είναι απλά ένας άλλος ΣΥΡΙΖΑ…


*Μιχάλης Κανταρτζής