Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Ισονομία, αξιοκρατία, διαφάνεια, τήρηση νόμων κ.α. Σας λένε τίποτα όλα αυτά;

Θα αλλάξει λέει η κυβέρνηση την νομοθεσία για να μην υποβιβαστούν δύο ποδοσφαιρικές ομάδες (ΠΑΟΚ και ΞΑΝΘΗ) οι οποίες - σύμφωνα πάντα με την αρμόδια επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού - έχουν παρανομήσει!


Και η κυβέρνηση λέει ότι δεν εκβιάζεται… Αν εκβιαζόταν δηλαδή τι άλλο θα έκανε;

Και όταν η κυβέρνηση υποκύπτει τόσο εύκολα σε πιέσεις για να μην υποβιβαστούν δύο ποδοσφαιρικές ομάδες, τι θα πράξει όταν θα πιεστεί για πιο σοβαρά θέματα, τόσο στο εσωτερικό όσο και στα εθνικά μας θέματα;

Εδώ έχουμε ξεκάθαρα θέμα μη τήρησης των ΝΟΜΩΝ και της ισονομίας, της αξιοκρατίας και της διαφάνειας, τόσο μεταξύ των ομάδων που αγωνίζονται αυτή τη στιγμή, αλλά και σε παρόμοιες αποφάσεις για άλλες ομάδες στο παρελθόν (Ηρακλής, Άρης κ.α), όπου δεν άλλαξε η νομοθεσία ώστε να μην υποβιβαστούν από το πρωτάθλημα.

Δεν είχε καμία δουλειά να αναμιχθεί η κυβέρνηση στο ποδόσφαιρο, από την στιγμή μάλιστα που όπως λέει η ίδια, αναγνωρίζει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

Όπως καμία δουλειά δεν είχαν, διάφοροι πολιτικοί παράγοντες (πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί κ.α.) να βγουν από την πρώτη στιγμή και να δηλώσουν κατά της τήρησης των νόμων από τα αρμόδια αθλητικά όργανα, για να σωθεί η αγαπημένη τους ομάδα. Δίνουν το κακό παράδειγμα και οι πολίτες δεν τους εμπιστεύτηκαν με βάση τις οπαδικές τους προτιμήσεις, αλλά για τις ικανότητες τους να λύσουν τα προβλήματα της καθημερινότητας μας. 

Ακόμα μία... άτυχη επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ, που μετά τα "άλλα λόγια να αγαπιόμαστε" για το θέμα της Μακεδονίας μας, την ανικανότητα της να λύσει και να διαχειριστεί το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα, τα κάνει μαντάρα και στον χώρο του αθλητισμού, υποκύπτοντας σε ψηφοθηρικές πιέσεις και εκβιασμούς.



*Φωτογραφία από OpenClipart-Vectors από το Pixabay