Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024

17 Φεβρουαρίου 1914 ο ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου ανακηρύσσει την αυτονομία του.

110 χρόνια μετά οι Έλληνες και οι Ελληνίδες της Βορείου Ηπείρου βιώνουν τρομοκρατία, δολοφονίες και διώξεις από το αλβανικό κράτος, ενώ την ίδια στιγμή η ελληνική κυβέρνηση (και οι προηγούμενες κυβερνήσεις...) επιδεικνύουν από αδιάφορη έως υποχωρητική στάση.

Μια ελληνική κυβέρνηση που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των μεταναστών-προσφύγων που "παράνομα-παράτυπα" βρίσκονται στην πατρίδα μας, ενώ ο ελληνισμός συρρικνώνεται παντού δίπλα και γύρω μας.

Μια ελληνική κυβέρνηση που παίρνει τα σπίτια και τις περιουσίες των Ελλήνων και των Ελληνίδων δημιουργώντας "τεχνητά" χρέη και "εφευρίσκοντας" κάθε λογής φόρους για να τα αυξήσει.

Μια ελληνική κυβέρνηση που αντί να έχει σαν προμετωπίδα της την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας και την θέσπιση ουσιαστικών μέτρων για την στήριξη της οικογένειας και των πολυτέκνων, φορολογεί και θεωρεί τεκμήρια τα παιδιά...

Μια ελληνική κυβέρνηση που κλείνει τα αυτιά της στην βούληση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και "παραδίδει" το όνομα και την ιστορία της Μακεδονίας μας.

--------------------------------------------

Κοιτώντας το μέλλον, μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι αυτά που μπορούμε να διακρίνουμε, μιας που δεν υπάρχει αυτό το κάτι που θα δώσει όραμα και ελπίδα για να ξαναγυρίσει το χαμόγελο στα χείλη των Ελλήνων.

Μόνο αν ο ελληνικός λαός βρει την χαμένη του αυτοεκτίμηση, συνειδητοποιήσει την ιστορική κληρονομιά που κουβαλάει από τα βάθη των αιώνων και βάλει το μέλλον των παιδιών και της πατρίδας μπροστά από τα προσωπικά και ευκαιριακά του συμφέροντα, τότε ίσως κάτι μπορεί να αλλάξει.

Όσο όμως παραμένει υπνωτισμένος και ικανοποιημένος με τις "χάντρες και τα καθρεφτάκια" που του μοιράζει το ισχύων πολιτικό σύστημα, αλλά και αυτό που θέλει να πάρει την θέση του πρώτου, δεν μπορεί να ελπίζει σε πολλά.


Πηγή φώτο: By Philly boy92 - Έργο αυτού που το ανεβάζει, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=15637066