Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Εξιχνιάστηκαν διαρρήξεις οχημάτων που διέπραττε συμμορία στις Σέρρες.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών συνελήφθησαν 5 άτομα που τους τελευταίους μήνες διέρρηξαν 16 οχήματα στις Σέρρες.


Αφαιρούσαν χρήματα και αντικείμενα αφού έσπαγαν τα παράθυρα των οχημάτων και η συνολική τους λεία ξεπέρασε τις 2.200 ευρώ.

Εξιχνιάστηκαν μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών πολυάριθμες διαρρήξεις οχημάτων που διέπραξαν μέλη συμμορίας στην πόλη των Σερρών.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν χθες (19 Φεβρουαρίου 2020) τις πρώτες πρωινές ώρες στις Σέρρες, μετά από οργανωμένη επιχείρηση του Γραφείου Δημόσιας Ασφάλειας με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, 5 ημεδαποί ηλικίας 19 και 20 ετών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα παραπάνω άτομα ενώθηκαν σε συμμορία και ενεργώντας από κοινού διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις σταθμευμένων οχημάτων, κατά τη διάρκεια της νύχτας, στις Σέρρες.

Διαπιστώθηκε ότι από τις αρχές του Νοεμβρίου 2019 έως και τις αρχές του μήνα που διανύουμε, διέρρηξαν συνολικά 16 οχήματα από τα οποία αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα (ηλεκτρονικές συσκευές) συνολικής αξίας 1.000 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 1.274 ευρώ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια μεταλλική σιδερογροθιά, μικροποσότητα κάνναβης και 10 ναρκωτικά δισκία. Επίσης κατασχέθηκε ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν για την τέλεση των κλοπών αυτών.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.