Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ«ΔΙΟΝΥΣΗ Α. ΠΑΣΧΑΛΗ»ΔΩΡΕΑ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Με την ευκαιρία του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης και με πρωτοβουλία του κ. Διονύση Πασχάλη...

Προέδρου του ομώνυμου Κοινωφελούς Ιδρύματος, διανεμήθηκε σε όλα τα σχολεία της Πιερίας από ένα αντίτυπο του πολύ ενδιαφέροντος για εκπαιδευτικούς και γονείς βιβλίο δοκιμίων του Δικηγόρου και τ.Επιμελητού Ανηλίκων κ.Δημητρίου Δημηνά, που φέρει τον τίτλο «Αμαρτίες γονέων..και τέκνων».

Η σεμνή τελετή προς τιμή των Τριών Ιεραρχών ξεκίνησε με κατανυκτικούς εκκλησιαστικούς ύμνους από τη βυζαντινή χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών «Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω», υπό την διεύθυνση του κ.Δημητρίου Καραμούζα, διδασκάλου. Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί και ευχές του π. Παύλου Ντούρου, εκπροσώπου του Μητροπολίτου κ. Γεωργίου, της κ.Σοφίας Μαυρίδου, Αντιπεριφερειάρχη και του κ.ΓιάννηΚαζταρίδη, Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Κατά το χαιρετισμό της η εκπρόσωπος του Κοινωφελούς Ιδρύματος «ΔΙΟΝΥΣΗ Α. ΠΑΣΧΑΛΗ», νομικός κ. Ι. Παπαδιαμαντή, ευχήθηκε η πνευματική ζωή και το έργο των Τριών Ιεραρχών να κατευθύνει τους ανθρώπους της τοπικής εκπαιδευτικής κοινότητας , της οποίας διαρκής αρωγός εδώ και πολλά χρόνια είναι το εν λόγω κοινωφελές ίδρυμα με προσφορά του απαιτουμένου εκάστοτε υλικοτεχνικού εξοπλισμού ,αλλά και με τη χορήγηση υποτροφιών. Ειδικότερα η κ. Παπαδιαμαντή ανέφερε: : «Η ελληνική παιδεία αποτελεί τον πυλώνα μιας υγιούς και ευνομούμενης δημοκρατικής κοινωνίας και οφείλουμε να τη στηρίζουμε με κάθε τρόπο. Για το λόγο αυτό αναγγέλλουμε την καθιέρωση υποτροφιών «ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΑΣΧΑΛΗ» προκειμένου να βραβευθεί η προσπάθεια και ο αγώνας των μαθητών στην επίτευξη των στόχων διάκρισης και αριστείας».

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο π.Κων/νος Κοσμάς, Καθηγητής Λυκείου, δίδοντας το στίγμα των μεγάλων Ιεραρχών και την τεράστια προσφορά τους στην ελληνοχριστιανική παιδεία. Ακολούθησε η απονομή τιμητικών διπλωμάτων στους 500 περίπου αριστεύσαντες μαθητές στα Γυμνάσια, Λύκεια, ΕΠΑΛ για τις επιδόσεις τους στα γράμματα, τις τέχνες και τον αθλητισμό. Την εκδήλωση διηύθυνε άψογα η κ. Μιράντα Παπά, υπεύθυνη Καινοτόμων Δράσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας.


Γ.Σ. Κανταρτζής