Κυριακή 23 Απριλίου 2023

13 χρόνια από την ημέρα που ο Γιώργος Παπανδρέου έβαλε την Ελλάδα στην μέγγενη των μνημονίων και της σκληρής λιτότητας

Ήταν 23 Απριλίου του 2010 όταν ο πρωθυπουργός τότε και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το ακριτικό Καστελόριζο αποφάσιζε χωρίς την γνώμη του ελληνικού λαού...

να μας βάλει στα μνημόνια και από τότε να ξεκινήσει μια κόλαση για την πατρίδα μας η οποία συνεχίζεται έως και σήμερα προσθέτοντας και όσα συμβαίνουν με τον κορονωιό.

Αυτοκτονίες, οικογενειακές και ατομικές τραγωδίες, απίστευτη οικονομική κρίση, ακρίβεια, λιτότητα, κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών είναι μερικά από αυτά που βίωσαν και συνεχίζουν να βιώνουν οι Έλληνες και Ελληνίδες.

Μισθοί, επιδόματα και συντάξεις περικόπηκαν ή καταργήθηκαν. Γενιές νέων Ελλήνων καταστράφηκαν ή αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την χώρα. Κόποι μιας ζωής εξανεμίστηκαν μέσα σε λίγα χρόνια.

Όλα τα παραπάνω έγιναν με την συμμετοχή και την ανοχή των μεγάλων πολιτικών κομμάτων.

ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, και μαζί τους ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ, ΠΟΤΑΜΙ ψήφισαν και εφάρμοσαν τα μνημόνια κατά του Ελληνικού Λαού.

Άλλα κόμματα όπως ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ εκμεταλλεύτηκαν την αγωνία και δυστυχία της κοινωνίας και με ψέμματα πήραν την εξουσία και συνέχισαν την εφαρμογή των μνημονίων!

Τα ίδια πολιτικά κόμματα συνεχίζουν να διεκδικούν την... εμπιστοσύνη του κόσμου ποντάροντας στην "αδύναμη" μνήμη της ελληνικής κοινωνίας, ενώ άλλα κόμματα άλλαξαν το όνομα τους όπως το ΠΑΣΟΚ που έγινε ΕΛΙΑ και μετά... ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ και μετά ξανά... ΠΑΣΟΚ σε μια προσπάθεια τους να δείξουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με το παρελθόν.

Το τραγικό είναι ότι κάποιοι τους πιστεύουν... 13 χρόνια μετά ο Ελληνικός λαός συνεχίζει να υποφέρει
και κάθε ημέρα που περνάει είναι δυσκολότερη από την προηγούμενη.

* Φωτογραφία από Gerd Altmann από το Pixabay