Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Δημόσιο «ευχαριστώ» του Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου προς τις υγειονομικές, αστυνομικές και άλλες δημόσιες αρχές

Ευχαριστίες προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, τα Σώματα Ασφαλείας, ιδιαίτερα την Αστυνομία και τις Αρχές της Πιερίας κι όλης της χώρας που μάχονται καθημερινά κατά της πανδημίας του κορωνοϊού εκφράζει δημόσια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος.



Πιο συγκεκριμένα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος ευχαριστεί μεταξύ άλλων τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης κ. Γεώργιο Χατζηγεωργίου και τους ιατρούς και νοσηλευτές του Νοσοκομείου που από την πρώτη στιγμή δίνουν καθημερινή μάχη για την υγεία των πολιτών. Παράλληλα, ευχαριστεί τον Αστυνομικό Διευθυντή Πιερίας κ. Γεώργιο Τζήμα και το προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου, τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Κωνσταντίνο Κουκοδήμο, τον Δήμαρχο Δίου-Ολύμπου κ. Ευάγγελο Γερολιόλιο, τον Δήμαρχο Πύδνας-Κολινδρού κ. Ανέστη Μανώλα και όλους τους εργαζομένους στους Ο.Τ.Α. Α' και Β' βαθμού του νομού Πιερίας για τις ενέργειες και τη σημαντική στήριξη που επιδεικνύουν για την πρόληψη και προστασία της δημόσιας υγείας και τη λειτουργικότητα της καθημερινότητας σε όλα επίπεδα παρ' όλες τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν.

Στην ευχαριστήρια του δήλωση ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος αναφέρει χαρακτηριστικά απευθυνόμενος σε όλους όσους αγωνίζονται κατά της πανδημίας:«Θεωρούμε Θεία ευλογία την προσφορά σας, το αδιάπτωτο ενδιαφέρον σας και τη διαρκή σας μέριμνα στα προβλήματα που βιώνουμε στη δύσκολη αυτή, για την πατρίδα μας και όλη την ανθρωπότητα, συγκυρία.Το ήθος σας, ο αλτρουϊσμός σας και ο επαγγελματισμός σας αποτελούν φωτεινό παράδειγμα. Ο ανιδιοτελής σας αγώνας μας δίνει το δικαίωμα να αντλούμε δύναμη από το πρότυπο της χριστιανικής και ευαγγελικής σας αυτοπροσφοράς. Εκφράζουμε την πατρική μας ευαρέσκεια και ευλογία, καθώς και την απέραντη ευγνωμοσύνη μας. Αντιπροσφέρουμε τις ταπεινὲς προσευχές μας σε όλους σας για την κατά Θεόν προκοπή σας κι ευχόμαστε ο Πανάγαθος Θεός να σας ενδυναμώνει στο έργο σας».