Τρίτη 14 Απριλίου 2020

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πιερίας - Ανακοίνωση

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πιερίας χαιρετίζει την πρωτοβουλία για την ημέρα δράσης στις 15 Απριλίου ημέρα Τετάρτη που πήραν τα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία στα Σούπερ Μάρκετ, διεκδικώντας αγωνιστικά τα δικαιώματα τους που και σε καιρό πανδημίας η κυβέρνηση και η εργοδοσία έχουν ξεσαλώσει.


Είναι γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ από την πρώτη στιγμή που η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα μέτρα με αφορμή την πανδημία, δουλεύουν ακόμα πιο σκληρά για ένα κομμάτι ψωμί βάζοντας σε κίνδυνο την ιδία τους την υγεία, αλλά και την υγεία των οικογενειών τους προκειμένου να σταθούν δίπλα στο λαό. Οι εργαζόμενοι δουλεύουν σε συνθήκες πανδημίας και η κυβέρνηση και η εργοδοσία θα έπρεπε να πάρουν μετρά για την προστασία τους, με αύξηση του προσωπικού, με τα απαραίτητα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας για την υγεία τους κλπ, ώστε να μην είναι οι ίδιοι εργαζόμενοι εκτεθειμένοι στον ιό. Η εργοδοσία με σύμμαχο την κυβέρνηση, αντί να πάρει τέτοια μέτρα για τους εργαζόμενους, έχει ξεσαλώσει, αφού η εντατικοποίηση της εργασίας στους χώρους δουλείας σπάει κοκάλα.

Η εργοδοσία, έχοντας προίκα όλους τους αντεργατικούς νόμους , εκμεταλλεύεται τις συνθήκες της πανδημίας αγνοώντας ακόμα και την υγεία των εργαζομένων προκειμένου να αυξήσει τα κέρδη της.

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πιερίας ενώνει και τη δική του φωνή με τη φωνή των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ, που πολλοί από αυτούς είναι τα δικά μας παιδιά, τα δικά μας εγγόνια. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα δίκαια αιτήματα που προβάλουν τα κλαδικά συνδικάτα και τα επιχειρησιακά σωματεία των εργαζομένων


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ