Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Ιδιωτικό συμφωνητικό της ΔΕΥΑΚ για τα χρέη της με την ΔΕΗ εγκρίθηκε από το Δ.Σ. του Δήμου Κατερίνης

Ποιο το ποσό που οφείλει η ΔΕΥΑΚ στην ΔΕΗ, πόσες δόσεις και ποιο το ποσό που θα πληρώνει η ΔΕΥΑΚ κάθε μήνα και ποιος θα είναι ο εγγυητής του συμφωνητικού...



Ιδιωτικό συμφωνητικό αναγνώρισης – ρύθμισης οφειλής και εγγύησης της ΔΕΥΑ Κατερίνης στη ΔΕΗ ΑΕ εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης που έχει ως εξής:


Να σημειωθεί ότι εγγυητής στο ιδιωτικό συμφωνητικό ανάμεσα στην ΔΕΗ και την ΔΕΥΑΚ είναι ο Δήμος Κατερίνης.


Τι περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το συμφωνητικό:


1. Η ΔΕΗ θα συνεχίσει να ηλεκτροδοτεί την ΔΕΥΑΚ (τις εγκαταστάσεις της)

2. Η ΔΕΥΑΚ, αναγνωρίζει και αποδέχεται την ανωτέρω οφειλή της έως την 09.03.2020, ύψους 7.338.445,37€, από ανεξόφλητους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας και υπόσχεται την εξόφληση αυτής, με καταβολή του ποσού των 20.000,00€ και το υπόλοιπο σε σαράντα οκτώ (48) έντοκες μηνιαίες δόσεις, ποσού 152.467,61€ εκάστης, αρχής γενομένης την 31.03.2020, παραιτουμένη ρητά και κατηγορηματικά κάθε εναντίωσης της, αναφορικά με την βασιμότητα και την νομιμότητα αυτής, υπό την προϋπόθεση της εμπρόθεσμης εξόφλησης των λογαριασμών τρεχουσών καταναλώσεων.

3. Η ΔΕΥΑΚ με την παρούσα αποδέχεται ρητώς την εξόφληση της ως άνω οφειλής της από ανεξόφλητους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας.

4. Με την έγκυρη και εμπρόθεσμη καταβολή και των σαράντα οκτώ (48) δόσεων θα επέρχεται η ολοσχερής εξόφληση της ως άνω αναγνωρισθείσης απαίτησης της Δ.Ε.Η. Α.Ε.

5. Η ΔΕΥΑΚ δηλώνει με την παρούσα ότι έλαβε γνώση πως σε περίπτωση μη καταβολής του ποσού των 20.000,00€, καθώς και μίας (1) εκ των ανωτέρω δόσεων, ή ενός (1) εκ των τρεχόντων λογαριασμών κατανάλωσης, αρχής γενομένης από τους λογαριασμούς καταναλώσεων που θα εκδοθούν μετά την 09.03.2020 όπως και κάθε λογαριασμού που θα εκδοθεί εφεξής, ο διακανονισμός αυτός ακυρώνεται στο σύνολό του και το ανεξόφλητο ποσό καθίσταται άμεσα απαιτητό εις ολόκληρο. Στην περίπτωση αυτή η ΔΕΗ ΑΕ θα εφαρμόσει τα προβλεπόμενα στον Κώδικα Προμήθειας (ΦΕΚ Β’ 832/09.04.13) περί απενεργοποίησης και παύσης εκπροσώπησης των μετρητών της ΔΕΥΑΚ και προκειμένου να αποφευχθεί η απενεργοποίηση των μετρητών ή να γίνει επανασύνδεση αυτών, θα πρέπει άμεσα αυτή να καταβάλει τη δόση που θα έπρεπε να έχει αποπληρώσει, καθώς και τους λογαριασμούς που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμοι, ώστε να συνεχίσει να ισχύει ο διακανονισμός για το υπολειπόμενο χρονικό διάστημα.

6. Ο τρίτος συμβαλλόμενος Δήμος Κατερίνης , «ΕΓΓΥΗΤΗΣ», εγγυάται δια του παρόντος ανεπιφύλακτα την εμπρόθεσμη και ολοκληρωτική εξόφληση του ανωτέρω χρηματικού ποσού ύψους 7.338.445,37€, η αποπληρωμή του οποίου θα γίνει με την άμεση καταβολή του ποσού των 20.000,00€ και του υπολοίπου σταδιακά με την καταβολή σαράντα οκτώ (48) έντοκων μηνιαίων δόσεων, καθώς και την εμπρόθεσμη και ολοκληρωτική εξόφληση των λογαριασμών τρεχουσών καταναλώσεων της ΔΕΥΑΚ και γενικά την εκπλήρωση από την ΔΕΥΑΚ όλων των υποχρεώσεών της, όπως απορρέουν από το παρόν Ιδιωτικό Συμφωνητικό, προς την Δ.Ε.Η. Α.Ε.



Στην απόφαση έγκρισης του συμφωνητικού, μειοψήφησαν οι Δ.Σ. Σάββας Χιονίδης, Θωμάς Αναστασιάδης, Δημήτριος Βαϊνάς, Φώτιος Δρούγκας, Γεώργιος Ίτσιος, Σάββας Καρυπίδης, Χρήστος Λεμονόπουλος, Νικόλαος Μακρίδης, Παρθένα Μακρίδου, Λάζος Ντόντης, Νικόλαος Παπαζιώγας, Κωνσταντίνος Τσιουκάνης, Ορέστης Φώτης. Οι Δ.Σ Αθανάσιος Λιακόπουλος, Μιχαήλ Γεωργιάδης, Απόστολος Λιακόπουλος, Ουρανία Παπαγεωργίου και Νικόλαος Τσουπέης δήλωσαν παρών.



* Διαβάστε την απόφαση και το ιδιωτικό συμφωνητικό ΕΔΩ