Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Ούτε φορολογικές, ούτε ΕΝΦΙΑ!


Ο κόσμος δεν έχει δουλειά, τίποτα δεν κινείται, τίποτα δεν λειτουργεί. Η κυβέρνηση πήρε γενναία μέτρα με τους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις. Αυτά τα μέτρα όμως δημιουργούν ανεργία, πείνα και φτώχεια.


Πως θα πληρώσει ο κόσμος τις φορολογικές δηλώσεις;

Πως θα πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ;

Όλα αυτά θα τα βρούμε σε λίγο μπροστά μας...

Οι πιο πολλοί είναι χωρίς δουλειά και θα είναι για καιρό από ότι φαίνεται σε αυτή την κατάσταση.

Οφείλει η κυβέρνηση να πάρει και γενναία μέτρα για την στήριξη του κόσμου. ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ο πολίτης που δεν έχει δουλειά.

Η κυβέρνηση ζητάει υπευθυνότητα από τον πολίτη και να μείνει στο σπίτι. Ας δείξει λοιπόν και η κυβέρνηση ότι είναι δίπλα στον πολίτη.

Για αυτό:

Να κατατεθούν μεν οι φετινές φορολογικές δηλώσεις, αλλά να μην είναι χρεωστικές για τον πολίτη. Ας διαμοιραστεί το ποσό που θα προκύψει να πληρώσει ο πολίτης στις επόμενες φορολογικές δηλώσεις. Κάτι σαν δόσεις. Δηλαδή αν έχεις 1000 ευρώ να πληρώσεις στην εφορία, αυτό να σπάσει σε δόσεις στις επόμενες χρονιές με την κατάθεση των μελλοντικών δηλώσεων. Το πώς θα γίνει αυτό ας το βρουν τα "σαΐνια" της ΑΔΑΕ και της κυβέρνησης που ξέρουν να βρίσκουν τρόπους για να μας ξεζουμίζουν. Ας βρουν τώρα και ένα τρόπο να μας ανακουφίσουν. Κάτι παραπλήσιο μπορεί και πρέπει να γίνει για τον ΕΝΦΙΑ, αν και τώρα στην κατάσταση που βρισκόμαστε είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία η κυβέρνηση να ακυρώσει τον πιο άδικο φόρο που έχει επιβληθεί ποτέ στον Έλληνα φορολογούμενο...