Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Ούτε για δείγμα οι Webcam...

Πιο εύκολα βρίσκεις σήμερα... πετρέλαιο, παρά μία Webcam!




Με μια μικρή έρευνα που κάναμε, για να βρει κάποιος σήμερα μία Webcam, θα πρέπει να προσπαθήσει πάρα πάρα πολύ και πάλι είναι αβέβαιο αν θα βρει!

Κοιτώντας στις ιστοσελίδες των μεγάλων ηλεκτρονικών καταστημάτων (για ευνόητους λόγους δεν αναφέρουμε καταστήματα και μάρκες), είτε δεν υπάρχουν κάμερες για αγορά, αυτές που υπάρχουν είναι μετρημένες στα δάχτυλα το ενός χεριού, κάποια καταστήματα έχουν κάμερες μόνο αξίας 800+ ευρώ, ενώ σε κάποια που βρήκαμε κάποιες κάμερες οικονομικές αυτές υπάρχουν σε περιορισμένο στοκ και μόνο με αγορά από το φυσικό κατάστημα.

Δύο θα μπορούσαν να είναι οι λόγοι για αυτή την "έλλειψη" στις Webcam (αφού σε αυτές αναφερόμαστε τώρα).

Πρώτον, λόγω των αυξημένων ζητήσεων σε βιντεοκλήσεις μιας που τα σχολεία είναι κλειστά και γίνονται πλέον μαθήματα μέσω υπολογιστή, αλλά και σε άλλες εφαρμογές της κοινωνικής-οικονομικής μας ζωής.

Δεύτερον, ο περιορισμός και οι απαγορεύσεις σε εργασία, εισαγωγές-εξαγωγές έχουν δημιουργήσει έλλειμμα στην παραγωγή, διάθεση και μετακίνηση αυτών των προϊόντων αλλά και άλλων.

Εδώ χρειάζεται η παρέμβαση της πολιτείας, τόσο για την αποκατάσταση της κίνησης στην αγορά, αλλά κυρίως για την αποφυγή και καταπολέμηση της αισχροκέρδειας από κάποιους... "έξυπνους".

Όσο θα συνεχίζετε η κρίση με τον κορονοϊό, τόσο θα παρουσιάζονται ελλείψεις σε ορισμένα προϊόντα, ελπίζοντας ότι αυτό θα είναι κάτι προσωρινό ή θα περιοριστεί τουλάχιστον σε τομείς που δεν κρίνονται ως είδη "πρώτης" ανάγκης.