Σάββατο 2 Μαΐου 2020

Μόνο έτσι θα κάναμε τελικά Ανάσταση...


Κανείς από την κυβέρνηση, τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές, τους υπεύθυνους που βγαίνουν κάθε απόγευμα να μας "ενημερώσουν" δεν τόλμησε και ούτε καν σκέφτηκε να πει στο ΚΚΕ ότι δεν θα πάτε εκεί, δεν θα κάνετε εκείνο, δεν θα κάνετε το άλλο...


Τελευταία απόδειξη για όλα τα παραπάνω οι εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ σε Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα.





Φυσιολογική λοιπόν η απορία του κόσμου: Γιατί να μην γινόταν και η περιφορά του Επιταφίου έτσι; Γιατί να μην γινόταν και η Ανάσταση έτσι;

Όπως και το ερώτημα: Γιατί επιβλήθηκαν προειδοποιήσεις, πρόστιμα και συλλήψεις σε όσους θέλησαν να πάνε ή πήγαν σε Επιτάφιους και Ανάσταση και σε θείες λειτουργίες; Και γιατί δεν έγινε το αντίστοιχο στις χθεσινές εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά;

Και φυσικά ο κόσμος δεν ξεχνά την συναυλία στην... καρότσα.

Τελικά, και πάντα με τα όσα είδαμε χθες, αν στην θέση του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου ήταν ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και στον επιτάφιο θα πηγαίναμε και Ανάσταση θα κάναμε και κανείς δεν θα τολμούσε να μας πει κουβέντα!


Εννοείται ότι περιορισμοί και απαγορεύσεις ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να υπάρχουν ούτε για τις θρησκευτικές εκδηλώσεις, ούτε για εκδηλώσεις όπως της Πρωτομαγιάς.

Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να στοχοποιείς τόσο το θρησκευτικό συναίσθημα των πολιτών όσο και τα εργατικά, πολιτικά κ.α. δικαιώματα του.

Για το θρησκευτικό συναίσθημα, μπορούσε η κυβέρνηση να βρει λύσεις, ώστε και η δημόσια υγεία να μην απειληθεί και οι θείες λειτουργίες, περιφορά Επιταφίου και η Ανάσταση να γίνουν.

Απλά δεν ήθελε...


* Οι φωτογραφίες είναι από τις χθεσινές εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά στην Αθήνα και είναι από την σελίδα του ΠΑΜΕ στο twitter, όπου υπάρχει περισσότερο φωτογραφικό υλικό τόσο από τις εκδηλώσεις στην Αθήνα όσο και από όλη την Ελλάδα.

* Το άρθρο της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ" διακατέχεται από μία μικρή δόση χιούμορ και από μία μεγάλη δόση πικρίας...