Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Με 50.000 € ενισχύει ο Δήμος Κατερίνης το Δημοτικό Ωδείο λόγω αναγκών που προκάλεσε ο κορωνοϊός

Σε έκτακτη επιχορήγηση ύψους 50.000 € προς το Δημοτικό Ωδείο προχώρησε ο Δήμος Κατερίνης, προκειμένου να καλυφθούν έκτακτες και επιτακτικές ανάγκες που προκλήθηκαν λόγω των μέτρων που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Είχε προηγηθεί αίτημα του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης προς τον Δήμαρχο, Κώστα Κουκοδήμο, με στόχο να ανταποκριθεί το Ωδείο σε επιβεβλημένα έξοδα που προέκυψαν από τις νέες οδηγίες που ακολουθήθηκαν λόγω κορωνοϊού καθώς και από πραγματικές ανάγκες. Το αίτημα της Διοίκησης του Δημοτικού Ωδείου ικανοποιήθηκε πλήρως με την υπ’ αριθμόν 249/2020 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κατερίνης.


ΜΑΡΙΑ ΤΕΡΖΙΔΟΥ: ΕΜΠΡΑΚΤΗ Η ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Κ.ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ.

Σε δηλώσεις της για την έκτακτη επιχορήγηση, η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης, Μαρία Τερζίδου, ανέφερε: «Η αναπάντεχη εμφάνιση του Κορωνοϊού COVID-19 στην Ελλάδα είχε ως αποτέλεσμα την διατάραξη κάθε ομαλής οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα και τη δυσπραγία των πολιτών ως προς τη δυνατότητα καλής εκτέλεσης των οικονομικών τους υποχρεώσεων.

Η λήψη, από τα αρμόδια Υπουργεία και τις Υπηρεσίες του Κράτους, επιβεβλημένων μέτρων προφύλαξης και προστασίας ενάντια στη μετάδοση του Κορωνοϊού στον γενικό πληθυσμό, έπληξε την ομαλή ροή λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης.

Γνωρίζοντας την αρωγή της κυβέρνησης στο δύσκολο έργο που καλείται να αντιμετωπίσει η τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και τις συνεχείς προσπάθειες του Δημάρχου Κατερίνης, Κώστα Κουκοδήμου, προβήκαμε σε αίτημα έκτακτης επιχορήγησης 50.000 €.

Είμαστε ευγνώμονες για την έμπρακτη συμπαράσταση του Δημάρχου, Κώστα Κουκοδήμου, σε τούτη την δύσκολη συγκυρία. Εκφράζουμε θερμό ευχαριστώ στον Αντιδήμαρχο Οικονομικών και Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κατερίνης, Δημήτριο Μορφακίδη καθώς και στα μέλη της Ο.Ε. που υπερψήφισαν την απόφαση αυτή.

Είναι εξαιρετικής σημασίας κάθε υποστήριξη προς το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης, το οποίο αποτελεί τη μοναδική αμιγώς δημοτική εστία παροχής παιδείας και κλασσικής μουσικής σπουδής προς τους δημότες».


Δήμος Κατερίνης
Γραφείο τύπου
16-06-2020