Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

ΣΕΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ - Κάλεσμα σε απεργία και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας

-ΚΑΛΕΣΜΑ σε 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ
-ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΡΙΤΗ 9/6/2020 ΣΤΙΣ 19.00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Λέμε ΟΧΙ στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο του Υ.ΠΑΙ.Θ.
Λέμε ΟΧΙ στον Μεγάλο Αδελφό μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας
Να καταργηθεί η τροπολογία και η Υπουργική Απόφαση

Συνάδελφοι/ισσες,

Το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση παρά τις τεράστιες αντιδράσεις που έχει ξεσηκώσει το αντιδραστικό αναχρονιστικό αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, το φέρνουν την Τρίτη 9/6 στην ολομέλεια της Βουλής και επιδιώκουν την ψήφισή του την Τετάρτη 10/6.

Οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, οι φοιτητές/τριες κι όλη η κοινωνία δεν θα δεχθούμε την ψήφιση, πολύ δε περισσότερο την εφαρμογή ενός νόμου που φέρνει το κλείσιμο τμημάτων και σχολείων, που ορθώνει νέους ταξικούς φραγμούς και αποκλείει μαθητές από το σχολείο, που προωθεί την αξιολόγηση σχολικής μονάδας και εκπαιδευτικών και μέσω αυτής την κατηγοριοποίηση και υποχρηματοδότηση σχολείων, την ιδιωτικοποίηση και τις απολύσεις εκπαιδευτικών. Δεν θα δεχθούμε έναν νόμο που στοχεύει ξεκάθαρα στην αμφισβήτηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, του καθολικού δικαιώματος στη μόρφωση και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Το νομοσχέδιο-έκτρωμα ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Με τον αγώνα μας υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο και το κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης.

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ν. Πιερίας καλεί τους/τις εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά:

στην απεργία στις 9/6 (κηρύσσοντας 3ωρη συμπληρωματική στην κηρυγμένη από τη ΔΟΕ 3ωρη στάση εργασίας) και στα Πανεκπαιδευτικά Συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται στην Αθήνα (13:00 στα Προπύλαια) και στη Θεσσαλονίκη (Άγαλμα Βενιζέλου 13:00.

Επίσης το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ν.Πιερίας μαζί με το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Πιερίας και την ΕΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και συνολικά την κοινωνία να συμμετέχουν δυναμικά και μαζικά στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Ελευθερίας στην Κατερίνη, την Τρίτη 9-6-2020 και ώρα 19.00΄.


Για τον ΣΕΠΕ Πιερίας
Ο Πρόεδρος 
Θανάσης Κοντοφάκας