Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Πρόσκληση σε κατεπείγουσα συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δίου-Ολύμπου

Καλείστε να συμμετέχετε στην 10η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει εκτάκτως την Παρασκευή 05 Ιουνίου 2020 και ώρα 16:00 μ.μ. έως 20:00 μ.μ., για λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης.

1.    
Καθορισμός όρων, προϋποθέσεων, τεχνικών θεμάτων, αναγκαίων λεπτομερειών και διαδικασίας για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας και καθορισμός των τιμών του μισθωτικού ανταλλάγματος, για την παραχώρηση του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας προς τρίτους με σύναψη μισθωτικής σχέσης έναντι ανταλλάγματος.
2.    
Εκμίσθωση ή μη δημοτικού ακινήτου συνολικού εμβαδού 1.992,83 τ.μ. με κτίσμα εμβαδού 62,79 τ.μ., που αποτελεί τμήμα του αριθμ. 16 κληροτεμαχίου στην Κοινότητα Πλαταμώνα, για να χρησιμοποιηθεί ως αναψυκτήριο. 
3.    
Έγκριση συνεδρίασης  του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Κονταριώτισσας (σύμφωνα με το αρ.6 της 102/2011 απόφασης Δ.Σ. που αφορά στον κανονισμό λειτουργίας του Δ.Σ.) λόγω εξαιρετικών συνθηκών που διαμορφώθηκαν με την πανδημία του κορονοϊού.

H συνεδρίαση κρίνεται ως κατεπείγουσα διότι:

-Για το 1ο θέμα πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλιών και μισθωτικού ανταλλάγματος σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ΚΥΑ μέσα σε περιορισμένο χρονικό διάστημα, έως 15/07/2020.

-Για το 2ο θέμα λόγω έναρξης της θερινής περιόδου, το εν λόγω αναψυκτήριο θα πρέπει να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατόν. Και επιπλέον δημοπρατείται θέση αιγιαλού έμπροσθεν του εν λόγω ακινήτου.

-Για το 3ο θέμα λόγω των εξαιρετικών συνθηκών που διαμορφώθηκαν με την πανδημία του κορονοϊού και δεδομένου ότι το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης και ότι η αίθουσα συνεδριάσεων στην Κονταριώτισσα είναι μεγαλύτερη, θα πρέπει να ληφθεί η σχετική απόφαση.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί δια περιφοράς για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Κωνσταντίνος Σαμαράς