Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

Μηνύματα για τις πανελλαδικές εξετάσεις


Μηνύματα πολιτικών, αυτοδιοικητικών κ.α. για την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων.



➤ Μήνυμα Φώντα Μπαραλιάκου για την έναρξη των Πανελληνίων εξετάσεων


Αγαπητοί υποψήφιοι και υποψήφιες των Πανελληνίων,

Γνωρίζω πως κατά τη φετινή χρονιά αλλά ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες είστε αποδέκτες αμέτρητων ευχών για την έναρξη των Πανελληνίων την ερχόμενη Δευτέρα 15 Ιουνίου.

Παρακαλώ να προσμετρήσετε στις ήδη αποδεκτές ευχές και τις δικές μου. Είναι ευχές από καρδιάς, γεμάτες από ειλικρινή αισθήματα στήριξης και συμπαράστασης.

Μεθαύριο θα βρεθείτε σε μία θέση στην οποία βρεθήκαμε κι εμείς πριν από πολλά χρόνια. Ο θεσμός των Πανελληνίων εξετάσεων συνιστά εμπειρία, την οποία πολλοί έχουμε βιώσει ως υποψήφιοι.

Τα χρόνια ήταν διαφορετικά αλλά η αγωνία, η προσπάθεια και η θέληση για επιτυχία ίδια. Κι εμείς αισθανθήκαμε αυτόν τον κόμπο στο στομάχι, κι εμείς δυσκολευθήκαμε να διαχειριστούμε το άγχος, κι εμείς νιώσαμε το καρδιοχτύπι πριν την ανάγνωση των θεμάτων.

Η συμμετοχή στις Πανελλήνιες εξετάσεις είναι εξ ορισμού μία πρώτη σοβαρή δοκιμασία, από τις πολλές που θα ακολουθήσουν. Είναι ένα ταξίδι με πολλές μικρές μάχες που ήδη τις κερδίσατε. Τη μάχη της επιμονής, της υπομονής, της θέλησης, της υπέρβασης των ορίων αλλά και της μεθοδικής μελέτης, του προγραμματισμού, της πειθαρχίας.

Είστε, επομένως, ήδη κερδισμένοι. Έχετε πια καλλιεργήσει αρετές που θα σας φανούν χρήσιμες και τις ημέρες και ώρες της εξέτασης και στο μετέπειτα βίο σας. Κατακτήσατε την αυτοπεποίθηση, τον αυτοσεβασμό, την αυτογνωσία και αποδείξατε πως η στοχοθεσία και η στοχοπροσήλωση είναι πλέον χαρακτηριστικά που τα έχετε εμπεδώσει.

Θέλω να σας συγχαρώ για την μέχρι τώρα προσπάθειά σας. Θέλω να σας χειροκροτήσω διπλά γιατί αν και αναγκασθήκατε να απομακρυνθείτε αιφνιδιαστικά από τις σχολικές τάξεις και τους συμμαθητές σας και κληθήκατε να προσαρμοστείτε σε νέους τρόπους τηλε-μαθημάτων και τηλε-διδασκαλίας, τα καταφέρατε στο έπακρο. Η πανδημία δε στάθηκε εμπόδιο ούτε για εσάς ούτε για τους συνοδοιπόρους άξιους εκπαιδευτικούς σας ούτε για τους ακλόνητους πυλώνες και τα στέρεα ερείσματα, τους γονείς σας.

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,

την αξία του καθενός σας δεν αντικατοπτρίζει μία επίδοση τριών ωρών αλλά ο συνολικός χαρακτήρας και το ποιόν σας. Μεθαύριο απλά είναι μία πρώτη ευκαιρία από τις πολλές που θα σας δοθούν. Αδράξτε τη! Κοπιάσατε γι’ αυτή! Μην αφήσετε καμία στιγμιαία ψυχολογική πίεση να σας καταβάλει, γιατί μπροστά στη νεανική, ορμητική επιθυμία σας να κατακτήσετε μία θέση στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση τίποτε δε φαντάζει ανυπέρβλητο.

Η θετική σκέψη και οι ευχές μου είναι μαζί σας! Καλό ξεκίνημα και καλή επιτυχία!

Φώντας Μπαραλιάκος
Βουλευτής Πιερίας



➤ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΤΑΝΤΑΜΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Εύχομαι ολόψυχα επιτυχία στις μαθήτριες και στους μαθητές που θα λάβουν μέρος στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις που ξεκινούν τη Δευτέρα 15 Ιουνίου.

Μπροστά σας έχετε έναν σημαντικό́ αγώνα, μια μεγάλη πρώτη πρόκληση στη ζωή́ σας. Αν και φέτος η πανδημία του κορωνοϊού δημιούργησε νέα πρωτόγνωρα δεδομένα στην εκπαιδευτική σας προσπάθεια, εύχομαι με επιμονή́, ψυχραιμία και επικέντρωση στον στόχο να κατακτήσετε τα όνειρά σας.

Καλή δύναμη θέλω να ευχηθώ, επίσης στις οικογένειες και τους εκπαιδευτικούς σας που είναι δίπλα σας, αρωγοί στις προσπάθειές σας.
Και μην ξεχνάτε να κοιτάζετε με αισιοδοξία το μέλλον, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, γιατί η ζωή και η επιτυχία είναι ένας διαρκής αγώνας και η ευτυχία στάση ζωής.

Εγκαρδίως,

Γιώργος Δ. Νταντάμης
Αντιδήμαρχος Κατερίνης



➤ Μήνυμα Δημάρχου Πύδνας-Κολινδρού για τις Πανελλήνιες εξετάσεις


Οι αθλητές στην αφετηρία...Τα εμπόδια στη θέση τους...Ο τερματισμός στο βάθος του στίβου...

Οι Πανελλήνιες εξετάσεις αρχίζουν τη Δευτέρα, και οι νέοι μας νιώθουν περισσότερο από ποτέ ότι η ζωή είναι ένας αγώνας. Να ξέρουν όμως ότι ο αγώνας αυτός -όπως και κάθε αγώνας- πρέπει να δοθεί με υπομονή, επιμονή και χωρίς ψυχοφθόρο άγχος. Το άγχος που δυσκολεύει κάθε προσπάθεια και πολλές φορές γίνεται αξεπέραστος τοίχος. Πρέπει να ξέρουν ότι η επιτυχία έρχεται με τη δημιουργική φιλοδοξία για κατάκτηση των ονείρων και της επιτυχίας που καθένας και καθεμιά θεωρεί σημαντικό και κατάλληλο γι’ αυτόν.

Αλλά κι αν ακόμα δεν κατακτήσεις τον θρίαμβο του τερματισμού, έχοντας στη σκέψη σου τις αρχές του ολυμπιακού πνεύματος, απόλαυσε τη συμμετοχή σου στον αγώνα. Σύντομα ένας νέος αγώνας θα ξεκινήσει και θα μπορείς να ξαναστηθείς στην αφετηρία. Χωρίς ηττοπάθειες και απογοητεύσεις, πάντα στην αφετηρία με το σώμα και το πνεύμα έτοιμο. Γιατί η ζωή είναι ένας όμορφος αγώνας...

Να είστε βέβαιοι ότι όλοι όσοι πριν λίγα ή πολλά χρόνια βρεθήκαμε στην ίδια μ’ εσάς αφετηρία, νιώθουμε τον αγώνα και τις αγωνίες σας. Περισσότερο βέβαια απ’ όλους, σας νιώθουν οι γονείς σας, έστω κι αν δεν έχουν ανάλογη εμπειρία.

Η σκέψη όλων μας είναι κοντά σας.

Καλή επιτυχία


Αναστάσιος Δ. Μανώλας
Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού



➤ Μήνυμα ΔΕΕΠ ΝΔ ΠΙΕΡΙΑΣ προς υποψηφίους πανελληνίων εξετάσεων


Αγαπητοί μαθητές,

Οι πανελλήνιες εξετάσεις αποτελούν σταθμό και κορύφωση των προσπαθειών σας για την εισαγωγή σας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Καλείστε να δώσετε ένα πρώτο σημαντικό αγώνα στης ζωή σας,

Είμαστε σίγουροι ότι όλο αυτό τον καιρό με συνοδοιπόρους τους καθηγητές και τους γονείς σας έχετε προετοιμαστεί και έχετε πάρει όλα τα εφόδια, για να βγείτε νικητές .

Με νηφάλια σκέψη, αυτοπεποίθηση, πίστη στις δυνατότητές σας και κυρίως ψυχραιμία θα ενεργοποιήσετε τον καλύτερό σας εαυτό και θα πετύχετε τους στόχους σας.

Ευχόμαστε ολόψυχα, σε όλους σας, καλή επιτυχία στο δύσκολο αγώνα που ξεκινάει τη Δευτέρα, καθώς και καλή δύναμη στις οικογένειές και στους δασκάλους σας, που στέκονται αρωγοί στις προσπάθειες σας.

Και μην ξεχνάτε να κοιτάζετε το μέλλον με αισιοδοξία, γιατί η ζωή, τα όνειρα, οι φιλοδοξίες, δεν αρχίζουν ούτε σταματούν σε έναν διαγωνισμό .
Ο Πρόεδρος ΔΕΕΠ ΝΔ ΠΙΕΡΙΑΣ
Χαράλαμπος Μπρουσκελης

Ο Γραμματέας
Νικόλαος Ντουλας



➤ ΜΗΝΥΜΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Αγαπημένοι μας απόφοιτοι, αγαπημένα μου παιδιά, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών σας, τη συνεχή υποστήριξη των γονιών σας και πάνω απ' όλα τη δική σας προσωπική προσπάθεια, παρά την αλλαγή δεδομένων της προετοιμασίας σας, έφτασε η ώρα των πανελλαδικών σας εξετάσεων.
Αγαπημένοι μου μαθητές και μαθήτριες η δικαίωση των προσπαθειών σας, αποτελεί την ειλικρινή μου ευχή. Και οποίο και να είναι το αποτέλεσμα να θυμάστε πως είστε ήδη νικητές!
Καλή δύναμη, καλή φώτιση και καλή επιτυχία σε όλους σας!

ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ



➤ Μήνυμα Θανάση Λιακόπουλου για τις πανελλήνιες εξετάσεις



Καλή δύναμη και καλή επιτυχία στις μαθήτριες και στους μαθητές!!!

Όσοι έχουμε περάσει από αυτή τη διαδικασία, νοιώθουμε την αγωνία, το άγχος σας, για την ευόδωση του πολυετή αγώνα για τις πανελλήνιες εξετάσεις, οι οποίες αποτελούν σταθμό στη ζωή του καθενός μας, ξεχωριστά!!!

Εύχομαι σε όλους τους συμμετέχοντες καλή επιτυχία, να απολαύσουν το ταξίδι!!Μην ξεχνάτε πως η ζωή είναι μπροστά σας, εσείς είστε η Ελπίδα του τόπου μας!!!

Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι όλο αυτό τον καιρό, με συνοδοιπόρους τους καθηγητές και τους γονείς σας, έχετε προετοιμαστεί και έχετε πάρει όλα τα εφόδια, για να βγείτε νικητές !!

Τέλος, εύχομαι στις οικογένειές σας υγεία και υπομονή, για να σας στηρίζουν στις επιλογές σας.


Θανάσης Λιακόπουλος
Επικεφαλής Δημοτικού Συνδυασμού Δ. Κατερίνης
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ



➤ Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Αγαπητά μου παιδιά, με την ευκαιρία έναρξης των πανελληνίων εξετάσεων, σας εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία, δύναμη και αυτοπεποίθηση.
Με συγκέντρωση, ψυχραιμία και θετική σκέψη να κατορθώσετε να εκπληρώσετε τα όνειρά σας, αξιοποιώντας τις γνώσεις, που με κόπους και θυσίες αποκομίσατε τα προηγούμενα χρόνια.
Οι εξετάσεις αυτές αποτελούν σημαντική στιγμή στη μαθητική σας ζωή, αναμφισβήτητα, όμως, δεν αποτελούν τη μοναδική και καθοριστική ευκαιρία από την οποία θα εξαρτηθεί μια σίγουρη επαγγελματική πορεία, καθώς η ζωή βρίσκεται μπροστά σας με πολλές ευκαιρίες τις οποίες μπορείτε να αδράξετε επιτυχώς.
Καλή δύναμη εύχομαι και στους γονείς και εκπαιδευτικούς που με αγάπη σας εμψυχώνουν και σας συμπαραστέκονται σε αυτή τη φάση της ζωής σας.
Η σκέψη κι οι εγκάρδιες ευχές μου σας συνοδεύουν.
Καλή επιτυχία!


Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας
Σοφία Μαυρίδου