Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Διάκριση στην Γαλλική Γλώσσα για το Γυμνάσιο Περίστασης

Συγχαίρουμε θερμά τους μαθητές και τις μαθήτριες του Σχολείου μας του Τμήματος των Γαλλικών της Β΄ Τάξης και την Καθηγήτριά τους κυρία Βαΐα Μανώλα...

οι οποίοι έλαβαν μέρος και διακρίθηκαν στην κατηγορία b - Α2 στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό HAΪKUS 2019 – 2020, τον οποίο διοργάνωσε Η Διεθνής Ομοσπονδία Καθηγητών Γαλλικής. Τα διακριθέντα Σχολεία θα πάρουν μέρος στον ίδιο διαγωνισμό σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο!

Το Σχολείο μας εκπροσωπήθηκε από τις μαθήτριες: Αθανασιάδου Πηνελόπη, Βογιατζή Κυριακή, Γκουλαξίδου Αναστασία, Καραφούσια Άννα, Κωστοπούλου Σοφία, Σουγλέρη Γεωργία, Χουμπάεβα Μαριάνα και τους μαθητές: Αποστολίδη Γεώργιο, Ευθυμίου Λεωνίδα, Καραπετιάν Άγγελο – Χρήστο και Παπαδόπουλο Παναγιώτη.


Στο ιδιαίτερο ως προς τον τύπο και τη φόρμα του αυτό ποίημα, καθώς απαιτεί πυκνό λόγο, ώστε με συντομία να εκφραστούν τα νοήματα που ο ποιητής επιθυμεί, οι μαθητές μας γράφοντας στα Γαλλικά εξέφρασαν το δικό τους αντιπολεμικό μήνυμα:

Παρατημένα όπλα – Armes abandonnées 

Σχηματίζουν φράχτη γεμάτο λουλούδια – Treillis couverts de fleurs 
Στη γαλήνη της Ειρήνης! – Sérénité de la Paix 


Ασφαλώς, καθοριστική υπήρξε η συμβολή της άξιας Εκπαιδευτικού του Γυμνασίου μας, της Γαλλικής, κυρίας Βαΐας Μανώλα, η οποία και καθοδήγησε τα παιδιά σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας τους, αλλά και τα παρότρυνε να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό. Το αποτέλεσμα δικαίωσε τη Συνάδελφό μας και τα παιδιά της, αφού το Σχολείο μας διακρίθηκε δίνοντάς μας – πραγματικά – χαρά ξεχωριστή, όχι μόνο για την ίδια τη διάκριση, αλλά και γιατί τα καλά νέα μάς γνωστοποιήθηκαν σε μία περίοδο, κατά την οποία η μαθησιακή διαδικασία λίμναζε, μια και είχε αποστερηθεί τον φυσικό της χώρο, τη σχολική αίθουσα…

Σήμερα, 22- 06 – 2020 και στον χώρο του Σχολείου, απονεμήθηκαν στα παιδιά μας οι έπαινοι και τα δώρα τους.

Αγαπητή μας κυρία Μανώλα, αγαπημένα μας παιδιά, 

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για τα αισθήματα χαράς που μας προσφέρατε και για την τιμή που χάρη σε σας γνώρισε το Σχολείο μας!

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Περίστασης.