Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Προς τη δημοτική αρχή Κατερίνης. Τουρισμός SOS. ΤΩΡΑ χρειαζόμαστε τα έργα σας, του χρόνου μπορεί να είναι αργά...

Την ώρα που ξεκινάει μία πολύ δύσκολη τουριστική περίοδος για όλους τους επαγγελματίες του Τουρισμού στον Δήμο μας και κατ’ επέκταση όλη την τοπική μας οικονομία, φαίνεται τελικά να υπάρχει μία σοβαρή δυσλειτουργία στον Δήμο της Κατερίνης...

δυσλειτουργία που μπορεί να μας κοστίσει σε κλείσιμο επιχειρήσεων και απώλεια θέσεων εργασίας.


Οι επαγγελματίες του Τουρισμού «καίγονται» ΣΗΜΕΡΑ
Η δημοτική αρχή τους απαντά: «θέτουμε τις βάσεις ώστε να είμαστε έτοιμοι την επόμενη χρονιά»


Δυστυχώς φαίνεται ότι η δημοτική αρχή δεν μπορεί να κινηθεί με την ταχύτητα που απαιτείται στη σημερινή συγκυρία. Ενώ εδώ και 4 εβδομάδες συζητάει όλη η Ελλάδα για το άνοιγμα του Τουρισμού τον Ιούνιο, εμείς εδώ στην Κατερίνη δεν ακούμε την αγωνία των επαγγελματιών, που «καίγονται» ΣΗΜΕΡΑ.

Την Παρασκευή 5 Ιουνίου το δελτίο τύπου από τον Δήμο Κατερίνης απαντά στους ανθρώπους του Τουρισμού λέγοντάς τους: «θέτουμε τις βάσεις ώστε να είμαστε έτοιμοι την επόμενη χρονιά»...

Τόσο ο Δήμαρχος κ. Κώστας Κουκοδήμος (άνθρωπος που ασχολείται με επιχειρήσεις και ξέρει τις δυσκολίες τους) όσο και ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Νταντάμης (πολύπειρος εργολάβος με μεγάλη διαδρομή) είναι άνθρωποι της αγοράς, ξέρουν ότι αν κάποιοι συνδημότες μας «στραβοπατήσουν» φέτος, του χρόνου μπορεί να μην υπάρχουν καθόλου.

Γιατί δεν κάνουν κάτι;

Προτείναμε στη δημοτική αρχή ένα πακέτο 5 μέτρων για τη στήριξη των επαγγελματιών μας. Δεν έκαναν κάτι, ούτε καν μειώσεις δημοτικών τελών.
Προτείναμε να κινηθούν άμεσα και να περιποιηθούν όλο το παραλιακό μας μέτωπο. Ξεκίνησαν τις τελευταίες ημέρες, με αργούς ρυθμούς.
Εντοπίσαμε κονδύλια από την Κυβέρνηση και τους προτείναμε να ετοιμαστούν για να τα ζητήσουν. Δείχνουν να μην ενδιαφέρονται, μιλάνε «για την επόμενη χρονιά»
Λένε ότι προβάλλουν την περιοχή μας ως ασφαλή τουριστικό προορισμό. Εκτός από μία ωραία συνέντευξη του κ. Νταντάμη και της κ. Ξυπτερά στην ΕΡΤ1, δεν έχουμε δει προς το παρόν κάτι άλλο. Περιμένουμε να μας γνωστοποιηθεί πλήρης λίστα προβολής.

Στη διάθεσή σας, για να στηρίξουμε τους χιλιάδες επαγγελματίες που κοιτούν προς τον Δήμο και περιμένουν ουσιαστική στήριξη

Είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε για το κοινό καλό, για να προλάβουμε καταστάσεις και να διορθώσουμε κακώς κείμενα. Είμαστε στη διάθεσή σας για να στηρίξουμε τον Τουρισμό μας σήμερα, που χιλιάδες επαγγελματίες κοιτούν προς τον Δήμο μας και περιμένουν ουσιαστική στήριξη.

ΣΗΜΕΡΑ, όχι του χρόνου.

Υπενθυμίζουμε ότι σας ζητήσαμε ακόμη για το θέμα του τουρισμού:

· Καθαρισμός της Παραλίας, της Ολυμπιακής Ακτής και του Κορινού
· Συνεργασία με την Περιφέρεια για τα κουνούπια
· Επιδιόρθωση των δρόμων
· Οργάνωση των συνεργείων καθαριότητας
· Πάγωμα των δημοτικών τελών για όλα τα επαγγελματικά τουριστικά ακίνητα
· Διαγραφή των δημοτικών τελών για όσα λειτουργήσουν
· Τη συνολική αναμόρφωση του δημοτικού προϋπολογισμού, λαμβάνοντας υπόψη τα μειωμένα έσοδα και τις αυξημένες ανάγκες που θα έχει φέτος.

Είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε και να προστατέψουμε τα συμφέροντα των δημοτών.



Θανάσης Γ. Λιακόπουλος
Επικεφαλής Δημοτικού Συνδυασμού «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα»
Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης