Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Αλήθειες που πρέπει να ακούσουν οι πολιτικοί μας

Την Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020 εντάχτηκε στο Πολεμικό Ναυτικό μας το πλοίο Γενικής Υποστήριξης «ΗΡΑΚΛΗΣ» δωρεά του Προέδρου του Ιδρύματος «Αικατερίνης Λασκαρίδη», εφοπλιστή κ. Παναγιώτη Λασκαρίδη.

Από τις ομιλίες ξεχώρισε αυτή του εφοπλιστή Παναγιώτη Λασκαρίδη που είπε αλήθειες για το Πολεμικό Ναυτικό, τον στόλο μας και τον τρόπο που οι κυβερνήσεις τις πατρίδας μας χειρίστηκαν τα θέματα αυτά στο παρελθόν.


Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από όσα είπε ο κ. Λασκαρίδης:


«...Αυτόν όμως τον Πολεμικό Στόλο μας, δυστυχώς εδώ και πολλά χρόνια, διαχρονικές ελληνικές κυβερνήσεις και ηγεσίες, τον έχουν παραμελήσει. Τον έχουν παραμελήσει σε επικίνδυνο βαθμό και πρέπει γρήγορα, με άμεσο και δραστικό τρόπο αυτή η παραμέληση να αναταχθεί το ταχύτερο.

Η παραμέληση αυτή συνίσταται σε δύο στοιχεία:

Πρώτον στη μεγάλη υποχρηματοδότησή του που τον κάνει να βρίσκεται σε μεγάλη δυσκολία να εκτελέσει ακόμα και τις κανονικές του υπηρεσιακές υποχρεώσεις.

Δεύτερον να τον απεμπλέξει από μία φρικτή γραφειοκρατία, η οποία οδηγεί καρεκλοκένταυρους, ελεγκτάς, δημοσίους υπαλλήλους, να καταδικάζουν πολεμικά πλοία σε αργία και ακινησία, την ώρα που τα πλοία αυτά, θα έπρεπε να είναι ενεργά επιχειρησιακά και να βρίσκονται στις θάλασσες του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, να προστατεύουν τα Ιερά και τα Όσια μας.

Βρίσκεται η Πατρίδα σήμερα σε μία δύσκολη κατάσταση. Έχει να αντιμετωπίσει μια επιθετική, προκλητική και αναθεωρητική γείτονα. Πρέπει να σκεφτούμε εάν όλοι μας κάνουμε αυτό που πρέπει, αυτό που χρειάζεται για να ανατάξουμε αυτή την πρόκληση. Γιατί οι ηγεσίες μας, οι κυβερνήσεις μας, εμείς οι ίδιοι, όλοι μαζί, δεν θα κριθούμε από το αν καταφέραμε να πατάξουμε τον κορωνοϊό ή να ανατάξουμε την Οικονομία. Θα κριθούμε από το αν καταφέραμε να υπερασπίσουμε με απόλυτο τρόπο τα Εθνικά Δίκαιά μας...»



*Φώτο εξωφύλλου : Θωρηκτό Αβέρωφ

➤ Ολόκληρη η ομιλία του εφοπλιστή Παναγιώτη Λασκαρίδη στο δελτίο τύπου του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και φωτογραφίες από την τελετή, διαβάστε και δείτε εδώ: www.mod.mil.gr