Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Νέο Δ.Σ. στην Ιεραποστολική Στέγη Αγίου Διονυσίου Εν Ολύμπω

ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΕΝ ΟΛΥΜΠΩ
«ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΘΥΣΙΑΣ».









Εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.

Με τη χάρη του Θεού συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από την ίδρυση της Ιεραποστολικής Στέγης «Άγιος Διονύσιος εν Ολύμπω». Σε αυτό το χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκαν ζωτικής σημασίας έργα στη μακρινή Τανζανία με πρωταγωνιστές όλα τα μέλη του Συλλόγου. Είναι πολύ μεγάλο πράγμα να βλέπεις τα προσωπάκια των μικρών παιδιών στην Αφρική να χαμογελούν από ευγνωμοσύνη, ακόμη και για μικρά πραγματάκια που εδώ θα τα θεωρούσαμε ασήμαντα. Παρακινούμενοι από αυτό, αγωνιζόμαστε καθημερινά, για να απαλύνουμε τον πόνο και να ομορφύνουμε τη δύσκολη καθημερινότητα των αδελφών μας στην ήπειρο της Αφρικής και συγκεκριμένα στην Τανζανία.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι ο Σύλλογός μας συνδράμει και σε έκτακτες ανάγκες αδελφών μας στο εσωτερικό της χώρας με διανομή τροφίμων σε συνεργασία με διάφορους φορείς, όπως για παράδειγμα με το Σύλλογο Εθελοντών Διακονίας Αστέγων στη Θεσσαλονίκη, παρέχοντας βοήθεια σε φυλακισμένους και άπορους αδελφούς μας.

Ευχαριστίες οφείλουμε προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο και τον Γέροντα Μάξιμο, Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω, διότι όλα τα έργα και οι δράσεις του Συλλόγου μας πραγματοποιήθηκαν με τις δικές τους πατρικές ευχές, αλλά και προς όλα τα μέλη του Συλλόγου, τους δωρητές και τους φίλους της Ιεραποστολής, διότι στο ταξίδι αυτό είμαστε όλοι μαζί ταπεινοί εργάτες και συνοδοιπόροι.

Μετά την παρέλευση τριών ετών, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 5 Ιουλίου 2020, στην Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω, οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής της Ιεραποστολικής Στέγης «Άγιος Διονύσιος εν Ολύμπω». Τα αποτελέσματα των εκλογών ανέδειξαν τα κάτωθι μέλη στα όργανα του Σωματείου.

Για το Δ.Σ.

Αρχιμ. Μάξιμος Καθηγούμενος Πρόεδρος
Αρχιμ. Πορφύριος Αντιπρόεδρος
Αρχιμ. Βαρνάβας Λεοντιάδης Αντιπρόεδρος επί τιμή
Πρωτοπρ. Άγγελος Γιαννίκης Ταμίας
Μάνος Γεώργιος Γραμματέας
Πούλιου Ασημίνα Μέλος
Δαλαμήτρα Στέλλα Μέλος

Για την Ελεγκτική Επιτροπή:

Ζιωγάνας Σπυρίδων
Σαμαράς Διονύσιος
Σπανός Στέφανος

Στη διαδικασία των εκλογών παραβρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ο Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Λεοντιάδης Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Κίτρους, ο Αρχιμανδρίτης Εφραίμ Ολυμπίτης, Ιεροκήρυξ της Ι.Μ. Εδέσσης και η Βουλευτής Πιερίας Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, ιδρυτικό μέλος της Ιεραποστολικής Στέγης.

Ευχόμαστε, με τις πρεσβείες του Αγίου Διονυσίου και τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους κ. Γεωργίου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αρούσας και Κεντρικής Τανζανία κ. Αγαθονίκου και του Γέροντος Μαξίμου, προέδρου του Δ.Σ., να συνεχίσουμε όλοι μαζί την πορείας μας σε αυτόν τον δύσκολο μεν, αλλά συνάμα πνευματικά πλούσιο αγώνα της Ορθόδοξης Εξωτερικής Ιεραποστολής.

Ας στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια με τη σκέψη ότι μετέχοντας στην Ιεραποστολή συμμετέχουμε σε ένα θείο σχέδιο με παγκόσμιες διαστάσεις!


Εκ του Δ.Σ.