Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Προς τον Πρωθυπουργό της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας

Θέμα: Αίτημα-έκκληση για συνάντηση με εκπροσώπους του φιλοζωικού κινήματος για επίδοση 50.000 υπογραφών με θέμα STOP στην κακοποίηση ζώων.





Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Ως πολίτες αυτής της χώρας είμαστε απόλυτα γνώστες των δύσκολων καταστάσεων που καλείστε να διαχειριστείτε και ως εκ τούτου του περιορισμένου χρόνου σας.

Για το λόγο αυτό δεν θα επιμέναμε τόσο πολύ για μια συνάντηση μαζί σας, αν δεν είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι, ότι η εκτεταμένη, με κάθε μέσον και καθημερινά αυξανόμενη κακοποίηση και θανάτωση χιλιάδων ζώων κάθε χρόνο – ζώων κάθε είδους – δείχνει μια έντονη παθογένεια της ελληνικής κοινωνίας και εκπέμπει πολυσήμαντα μηνύματα, που δεν μπορούν να αγνοηθούν.

Παρά τις μέχρι τώρα προσπάθειες μας να σας δούμε ,ακόμη και σε μέρος που για σας θα ήταν πιο πρόσφορο, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία επικοινωνία μαζί μας .

Η φιλοζωική κοινότητα ή μεγάλο μέρος αυτής είχε βασιστεί στις δηλώσεις σας πριν και μετά τις εκλογές και περίμενε κάτι να αλλάξει σημαντικά στο φιλοζωικό τοπίο της χώρας .

Αιτούμαστε λοιπόν εκ νέου μια συνάντηση μαζί σας για να σας επιδώσουμε τις 50.000 υπογραφές Ελλήνων πολιτών, που λένε STOP στην κακοποίηση, κάτι που υπερβαίνει την πρόθεσή σας για την εκπόνηση ενός νομοσχεδίου για τα ζώα συντροφιάς, αλλά πρωτίστως γιατί θέλουμε να σας μεταφέρουμε, εμείς που ζούμε κάθε μέρα στο πετσί μας σε όλη την Ελλάδα την απίστευτη έκταση της κακοποίησης, την πραγματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε κάθε σημείο της χώρας, ώστε να παρθούν από την Κυβέρνηση μέτρα καταλυτικά.

Η πρωτιά της Ελλάδας στην κακοποίηση των ζώων, όπως την καταγράφει ολλανδική έρευνα,

Πηγή : iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/…/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%…

δεν μπορεί και δεν πρέπει να μην προβληματίσει βαθιά εσάς και την κυβέρνηση στο σύνολό της.

Εν αναμονή απαντήσεώς σας, σας ευχαριστούμε και πάλι.


Με εκτίμηση,

Για την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (70 Σωματεία)και την
Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 118 Ζωοφιλικών Σωματείων

Η Πρόεδρος 
Αναστασία Βυσσίνου Μπομπολάκη 
Η Γραμματέας 
Μαρία Χουστουλάκη