Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

Από πού και ως πού έχουμε «μερίδιο ευθύνης;»

«...Δεν μπορούμε, όμως, να απαιτούμε από την Ευρώπη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που γεννά το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, αν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας δεν αναλάβει το μερίδιο ευθύνης που της αναλογεί...»


Τα παραπάνω είναι ένα απόσπασμα από τις δηλώσεις της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου από την Μυτιλήνη κατά την εκεί επίσκεψή της.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε για «μερίδιο ευθύνης» που έχουμε στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα.

Από πού και ως πού έχει η ελληνική κοινωνία μερίδιο ευθύνης για τον κάθε αλλοδαπό που εισέρχεται παράνομα στην χώρα μας; Για τους χιλιάδες ή και εκατομμύρια αλλοδαπών που κατακλύζουν την πατρίδα μας.

Την ευθύνη για το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει γεμίσει με ξένους την έχουν τα πολιτικά κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν και αποδείχτηκαν "λίγα" στην αντιμετώπιση του προσφυγικού-μεταναστευτικού. Αν έχει κάποια ευθύνη ο ελληνικός λαός είναι για το γεγονός ότι ψηφίζει αυτούς τους πολιτικούς και τα κόμματά τους.

Το να ρίχνουμε την ευθύνη πάνω στην ελληνική κοινωνία, είναι αδιανόητο. Η ελληνική κοινωνία έχει κάνει πολλά περισσότερα από όσα της αναλογούν, και σε περιόδους ιδιαίτερα δύσκολες έδειξε την αλληλεγγύη της στους πρόσφυγες. Τι άλλο πρέπει να κάνει;

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνουμε αυτές τις δηλώσεις της Προέδρου της Δημοκρατίας...


* Οι δηλώσεις της κ. Σακελλαροπούλου εδώ: http://www.presidency.gr/episkepsi-ston-dimo-mytilinis/