Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020

Κυβέρνηση... περιορισμένων δυνατοτήτων

Δεν χρειάστηκε περισσότερο από ένα χρόνο για να αποδειχθεί περίτρανα ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είναι περιορισμένων δυνατοτήτων και ελάχιστων προσδοκιών.

Τόσο στο θέμα του κορονοϊού, όσο και σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και εθνικών θεμάτων, η ΝΔ αποδείχτηκε ότι δεν έχει το ειδικό βάρος να διαχειριστεί σοβαρά και σημαντικά θέματα, ακολουθώντας τον δρόμο που χάραξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Στο θέμα του κορονοϊού, ενώ είχε στην διάθεση της σχεδόν ένα εξάμηνο με μία καλή "μαγιά" από τα πρώτα μέτρα, δείχνει ότι έχει χάσει την μπάλα. Με τα κρούσματα να αυξάνονται συνεχώς, κανείς δεν μπορεί πια να μιλάει πλέον για επιτυχημένη πολιτική αντιμετώπισης της πανδημίας. Το άνοιγμα των συνόρων για τους ξένους τουρίστες δεν δείχνει να πρόσφερε κάτι το σημαντικό, αφού η είσοδος ελάχιστων χιλιάδων τουριστών δεν μπορούσε και ούτε έκανε την διαφορά που θα ήθελε η τουριστική βιομηχανία.

Το "λιβάνισμα" των ΜΜΕ (που ενισχύθηκαν οικονομικά από την κυβέρνηση), δεν αρκεί για να πείσει την ελληνική κοινωνία ότι η κυβέρνηση βαδίζει σε σωστό δρόμο. Άραγε σε αυτό το εξάμηνο ποιες νοσοκομειακές δομές ενισχύθηκαν; Έγιναν προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού; Δημιουργήθηκαν περισσότερες νοσοκομειακές κλίνες, ΜΕΘ, κ.α.;

Το καθημερινό κούνημα του δαχτύλου από τα δελτία ειδήσεων στον ελληνικό λαό και η μετάθεση των ευθυνών στους Έλληνες και τις Ελληνίδες και την "ενοχοποίηση" της νεολαίας δεν πείθουν πια. Η ιστορία της ατομικής ευθύνης δεν περπατάει άλλο.

Τα ίδια και χειρότερα στα εθνικά μας θέματα

Αόρατα τα ΜΜΕ και για ότι γίνεται στο Αιγαίο το τελευταίο διάστημα, αλλά κυρίως στην κριτική τους για τους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Σε ποια χώρα θα έκαναν βόλτες στα χωρικά της ύδατα, ξένα πλοία και δεν θα αντιδρούσε δυναμικά; Σε ποια χώρα θα παραβιάζονταν καθημερινά ο εναέριος χώρος της και δεν θα αντιδρούσε; Αντί αυτών η κυβέρνηση της ΝΔ, απλά παρακολουθεί τους τούρκους να κάνουν βόλτες μέσα στον ελληνικό θαλάσσιο και εναέριο χώρο και παίρνει τα εύσημα από τα ΜΜΕ γιατί "παρακαλάει" τις ξένες δυνάμεις να πείσουν τους τούρκους να... συνομιλήσουμε;

Ολοταχώς προς... "Πρέσπες του Αιγαίου";

Μετά τις αμφιβόλου συμφωνίες με Ιταλία και Αίγυπτο, μπορεί κανείς να είναι ήσυχος ότι η κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί με ίσους όρους με τους τούρκους και με διαιτησία ξένων δυνάμεων που κοιτάνε μόνο το δικό τους συμφέρον; Το να κάτσουμε σε ένα τραπέζι με τούρκους, γερμανούς και αμερικάνους, μόνο σε εθνική τραγωδία μπορεί να μας οδηγήσει.

Πού είναι η ανακήρυξη της ΑΟΖ; Πού είναι η επέκταση της υφαλοκρηπίδας στα 12 μίλια; Πού είναι το ενιαίο αμυντικό δόγμα με την Κύπρο;

Πού είναι η ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων μας; Αλλά και της οικονομίας, της βιομηχανίας-βιοτεχνίας μας; Της Γεωργίας και της Κτηνοτροφίας; Πόσοι νέοι και νέες μας επέστρεψαν στην πατρίδα από το εξωτερικό; Τι γίνεται με το μεταναστευτικό; Πόσοι αλλοδαποί μπαίνουν παράνομα στην Ελλάδα; Μπορεί μία κυβέρνηση να μιλάει για θετικό έργο όταν ο μισός πληθυσμός περιμένει τα επιδόματα για να ζήσει και ο άλλος μισός πληθυσμός ζει μη δίμηνα, εξάμηνα και οχτάμηνα;

Απαντήσεις σε ερωτήματα που μόνο θλίψη και απογοήτευση προσφέρουν...

* Φωτογραφία από Rudy and Peter Skitterians από το Pixabay