Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Συνάντηση του ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων με τον Δήμαρχο Κατερίνης

Την πρώτη του συνάντηση με το δήμαρχο Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμο, είχε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Ενοτήτων Κατερίνης...

με τις δύο πλευρές να συζητούν θέματα που απασχολούν τα σχολεία του Δήμου και να ανταλλάσσουν απόψεις για την αντιμετώπισή τους.

Αν και ήταν η πρώτη συνάντηση με τον δήμαρχο Κατερίνης, ο χαρακτήρας της δεν περιορίστηκε στην εθιμοτυπία, αφού από όλους υπήρξε διάθεση να μπουν και στην ουσία θεμάτων που ειδικά φέτος απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα και το γονεϊκό κίνημα.

Από πλευράς Ένωσης, κατατέθηκαν στον δήμαρχο σειρά αιτημάτων τα οποία αποτελούν και τη βάση ψηφίσματος που από κοινού Γονείς, ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ Πιερίας έχουν συμπεριλάβει σε ψήφισμά τους.

Ο κ. Κουκοδήμος, δήλωσε πως συμφωνεί με το δίκαιο των αιτημάτων, συμπληρώνοντας πως ο ίδιος από την πλευρά του, θα τα μεταφέρει στο δημοτικό συμβούλιο και εφόσον υπάρξει συμφωνία θα προτείνει την έκδοση ψηφίσματος από το Σώμα.

Στη συνέχεια έκανε ειδική αναφορά στα ειδικά σχολεία του δήμου μας και την «ειδική μεταχείριση» που όπως είπε ο Δήμος και η κοινωνία οφείλει να έχει προς αυτά, ενώ ανέφερε σειρά τρόπων μέσα από τους οποίους ο δήμος μπορεί να συνδράμει ακόμη περισσότερο στην ποιοτική αναβάθμιση της ειδικής εκπαίδευσης.

Από τη συζήτηση, δεν έλειψαν οι αναφορές στις εγκαταστάσεις του Μουσικού Σχολείου, αφού κοινή παραδοχή Γονέων και Δήμου είναι, πως οι σημερινές εγκαταστάσεις δεν πληρούν σε καμία περίπτωση τις ελάχιστες προδιαγραφές για την στέγαση του συγκεκριμένου τύπου σχολείου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τέθηκε από πλευράς της Ένωσης και το ζήτημα της στέγασής της. Με την εκφρασμένη από πλευράς δημάρχου διάθεση για επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τη συνεργασία για την φιλοξενία της Ένωσης σε χώρο δημοτικού κτιρίου.

Μετά το τέλος της συνάντησης, τα μέλη της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Ενοτήτων Δήμου Κατερίνης, χαρακτήρισαν τη συζήτηση με το δήμαρχο ουσιαστική και ως ένα καλό δείγμα των προθέσεων των δύο πλευρών να διερευνήσουν δυνατότητες για την επίλυση προβλημάτων που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα. Το Διοικητικό Συμβούλιο, ευχαρίστησε τον κ. Κουκοδήμο για τη θερμή υποδοχή και δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στην άριστη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στην Ένωση Γονέων και τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Κατερίνης, κάτι που υπογραμμίστηκε και κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον δήμαρχο.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος  Ο Γραμματέας 
Γεώργιος Παπαγιάννης Ευάγγελος Ζαμαντζάς