Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

Συγκέντρωση στη Κατερίνη κατά της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας στα σχολεία

Την αντίθεση τους στο μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα σχολεία από τα παιδιά τους εξέφρασαν σήμερα το απόγευμα στην κεντρική πλατεία Κατερίνης, γονείς της πόλης μας.


Η συγκέντρωση έγινε στα πλαίσια πανελλαδικού καλέσματος που έγινε κυρίως μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα και ταυτόχρονα σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και είχε προσέλευση από αρκετό κόσμο.

Οι γονείς είναι αποφασισμένοι αν δεν δεχτούν τα σχολεία τα παιδιά τους χωρίς μάσκα, να μην τα στείλουν καθόλου.


Τι είπαν οι γονείς που μίλησαν στην "ΑΛΗΘΕΙΑ": «Τα νούμερα που μας παρουσιάζουν είναι ψευδή και φαίνεται από το πόσος κόσμος είναι στα νοσοκομεία και από τους λίγους θανάτους. Εννοείται ότι υπάρχει κορονοϊός, όπως υπάρχουν και άλλες πολλές αρρώστιες για τις οποίες όμως στο παρελθόν δεν έκαναν τίποτα και ξαφνικά θέλουν να πιστέψουμε ότι τώρα ενδιαφέρονται. Ελπίζουμε με την θεία φώτιση αυτές τις αποφάσεις να τις πάρουν πίσω. Να μην επικαλούμαστε μόνο την άποψη των ειδικών αλλά να επικαλούμαστε και την βοήθεια του Θεού. Προσπαθούν να μας πείσουν για τα απίστευτα, για τα ανύπαρκτα και χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να τα εφαρμόσουν με το έτσι θέλω. Αυτοί που φοβούνται ας φορέσουν μάσκα. Δεν θα επιτρέψουμε να βάλουν φίμωτρο στα παιδιά μας για να πάνε σχολείο. Με όλα αυτά τα μέτρα προσπαθούν να χτυπήσουν την ενότητα των Ελλήνων. Ο καθένας να μπορεί να λέει την άποψη του ελεύθερα. Αυτό που έχουμε δεν είναι Δημοκρατία αλλά Δικτατορία. Αν δεν δεχτούν στα σχολεία τα παιδιά μας χωρίς μάσκα, τότε δεν θα τα στείλουμε.»

* Διακριτική ήταν η παρουσία της αστυνομίας η οποία ήταν γύρω από την πλατεία ελευθερίας, χωρίς όμως να σημειωθεί το παραμικρό.