Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να γίνει μία διάβαση και να διορθωθεί ένα πεζοδρόμιο; 1 χρόνος, 1,5 χρόνος; Ο χρόνος θα δείξει...(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

* 6η Δημοσίευση (πρώτη δημοσίευση 13 Σεπτεμβρίου 2020 και πριν από... 1,5 χρόνο και...) Εμείς συνεχίζουμε να γράφουμε πάντως όσο χρειαστεί...

➤ Πεζοδρόμιο...«γρίφος» και «αόρατες» διαβάσεις στον Δήμο Κατερίνης (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)


Μετά από επικοινωνία κατοίκων-γονέων γειτονιάς (Αθανασίου Αστερίου με Λουκιανού και Εμ. Παππά) στην Κατερίνη, η "ΑΛΗΘΕΙΑ" ασχολείται ξανά με ένα πρόβλημα που παραμένει άλυτο τουλάχιστον 1,5 χρόνο.




Τι πρόβλημα υπάρχει:

Το καινούργιο πεζοδρόμιο που είχε κατασκευάσει ο Δήμος Κατερίνης πέρσι, διακόπτεται από ένα μεγάλο δέντρο (καρυδιά) και αριστερά στον δρόμο όπως βλέπεται στις φωτογραφίες υπάρχουν αυτοκίνητα όπως και δεξιά του. Στην γωνία υπάρχει κάδος ανακύκλωσης που σχεδόν πάντα γεμίζει με διαφόρου λογής πράγματα, ενώ μόλις στρίψεις δεξιά υπάρχουν μπάζα (κυβόλιθοι) και σακούλες με σκουπίδια.

Αποτέλεσμα των παραπάνω, όταν κάποιο παιδάκι θέλει να περάσει από εκείνο το σημείο, αναγκάζεται να περπατήσει στον δρόμο με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται και με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα δεν υπάρχει ορατότητα στους διερχόμενους οδηγούς. Και από αύριο που ανοίγουν τα σχολεία, η κατάσταση θα είναι χειρότερη με πολλά παιδιά της γειτονιάς να χρησιμοποιούν την συγκεκριμένη διαδρομή για να πάνε στο σχολείο τους (9ο Δημοτικό).

Το πρόβλημα είναι όντως το δέντρο που βρίσκεται στην μέση και πάνω στο πεζοδρόμιο. Δεν είναι απαραίτητο να κοπεί το δέντρο. Μπορούσε και δεν το έκανε η προηγούμενη δημοτική αρχή να μεγαλώσει το πεζοδρόμιο και από τις δύο πλευρές και να μην υπάρχει κάποιο πρόβλημα για τα παιδιά (σε άλλες περιοχές έχουν γίνει διαπλατύνσεις και γωνίες). Ο κάδος και τα μπάζα, σκουπίδια κάποια στιγμή θα φύγουν (ελπίζουμε) αλλά το δέντρο δημιουργεί πρόβλημα.








*Την ώρα που κάναμε το ρεπορτάζ είδαμε έναν ηλικιωμένο κύριο με κινητικά προβλήματα να προσπαθεί να διασχίσει το πεζοδρόμιο και αναγκάστηκε με δυσκολία να κατεβεί στον δρόμο:


Αυτές δεν είναι ωραίες εικόνες...

Δίπλα από αυτό το σημείο υπάρχει και παιδική χαρά που είναι γεμάτη με παιδιά που χρησιμοποιούν... όσο από το πεζοδρόμιο μπορούν.



Αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι το γεγονός ότι πρόκειται για έναν δρόμο με αρκετή κίνηση. Δεν πέρασε ποτέ από εκεί κανένας δημοτικός σύμβουλος, αντιδήμαρχος, Δήμαρχος ή άλλοι αρμόδιοι; Κανείς δεν παρατήρησε ότι υπάρχει θέμα; Και δεν μιλάμε μόνο για το δέντρο.

Σε εκείνο το σημείο και στις διασταυρώσεις υπάρχουν σημάνσεις για διαβάσεις πεζών, αλλά διάβαση όσο και αν ψάξαμε δεν βρήκαμε! Και μιλάμε για όχι μία διάβαση, αλλά για τέσσερις (4)!!!


Πολλοί οι κίνδυνοι σε ένα μόνο σημείο και κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί μέχρι σήμερα.

Χρειάζεται άμεση παρέμβαση από τις αρμόδιες υπηρεσίες προτού σημειωθεί κάποιο ατύχημα. Εκτός από το βάψιμο των διαβάσεων, θα βοηθούσε πολύ κάποιο φανάρι όπως έχει τοποθετηθεί και σε άλλες περιοχές της πόλης.

Οι γονείς της περιοχής δεν νιώθουν ασφάλεια για τα παιδιά τους που κυκλοφορούν εκεί, αλλά και εμείς είδαμε ηλικιωμένους να διασχίζουν τον δρόμο με μεγάλη δυσκολία.

*Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" δεν αφήνει το θέμα και θα επανέλθει αν χρειαστεί με δηλώσεις γονέων μπροστά στην κάμερα αν το πρόβλημα δεν λυθεί.


➤ Βίντεο πρώτο (πεζοδρόμιο-δέντρο):



➤ Βίντεο δεύτερο (διαβάσεις;):