Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

Χωρίς τον Πρωθυπουργό η Δοξολογία για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κάλεσε τους πολιτικούς να μην παραστούν στην Δοξολογία για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στα όρια της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, για την αποφυγή συναθροίσεων λόγω του κορονοϊού.


Δεν άργησε η απάντηση από την κυβέρνηση που μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου αναφέρει: «... ο Πρωθυπουργός και τα μέλη της κυβέρνησης δεν θα παραστούν στη Δοξολογία για την Εθνική μας Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου...»

Δεν θυμόμαστε (μπορεί και να κάνουμε λάθος...) άλλη φορά που δεν παραβρέθηκε Πρωθυπουργός της πατρίδας μας σε δοξολογία για την εθνική μας επέτειο.

Άντε λογικό είναι να μην μαζευτούν στην Δοξολογία, υπουργοί, γραμματείς και κάθε λογής πολιτικά στελέχη, αλλά η παρουσία του Πρωθυπουργού έχει συμβολική αξία για την Εθνική μας Επέτειο. Προσδίδει και αναδεικνύει την σημασία αυτής της μεγάλης ημέρας για την πατρίδα μας. Ο Πρωθυπουργός θα μπορούσε να παραστεί μόνος του στην Δοξολογία, τηρώντας όλα τα μέτρα προφύλαξης από τον κορονοϊό, φορώντας μάσκα κ.α.

Τέλος, στο μήνυμα του ο Αρχιεπίσκοπος δεν καλεί αποκλειστικά τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να μην παραστούν στην Δοξολογία, αλλά: «...τους δημοτικούς, περιφερειακούς και λοιπούς πολιτικούς αξιωματούχους να συμμετάσχουν, αυτή τη χρονιά, με έναν διαφορετικό τρόπο...».


➤ Ολόκληρη η δήλωση του Αρχιεπισκόπου: www.amna.gr