Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020

Νίκη στην πρεμιέρα για τις αήττητες πρωταθλήτριες Κορασίδες του Πιερικού

ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ – ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΒΕΡΟΙΑΣ 3-0
(25-21, 25-16, 25-12)


Με το δεξί μπήκαν στο πρωτάθλημα οι περσινές αήττητες πρωταθλήτριες κορασίδες του Πιερικού καθώς στην 1η αγωνιστική κέρδισαν τη δυνατή ομάδα του Ποσειδώνα Βέροιας με 3-0 σετ παίζοντας κατά διαστήματα καλό βόλεϊ. Τα κορίτσια του Πιερικού έδειξαν και σε αυτό το παιχνίδι την ανωτερότητά τους ως ομάδα και ότι είναι αποφασισμένες να πετύχουν ξανά τον μεγάλο τους στόχο που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, κάνοντας το repeat..

Στο 1ο σετ οι παίκτριες του Πιερικού μπήκαν στην αρχή κάπως μουδιασμένα, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στα κορίτσια του Ποσειδώνα να είναι κοντά στο σκορ. Όμως μετά τον 16ο πόντο, η ομάδα του Πιερικού ξέφυγε στο σκορ και κατέκτησε το σετ με 25-21. Στο 2ο σετ τα κορίτσια του Πιερικού ξεκίνησαν δυνατά, πήραν διαφορά στο σκορ και έφτασαν εύκολα στην κατάκτησή του με 25-16 κάνοντας το 2-0. Το 3ο σετ ήταν διαδικαστικό, αφού οι παίκτριες του Πιερικού δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης και αντίστασης στην ομάδα της Βέροιας, το οποίο και κατέκτησαν πολύ εύκολα με 25-12. Ο Κώστας Σαρρής έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλες τις παίκτριες του Πιερικού.

Η κυριαρχία του Πιερικού στα τμήματα υποδομής αναμένεται και την φετινή χρονιά, αφού και στις παγκορασίδες αποτελούν την πολυνίκη ομάδα του θεσμού. Ο Πιερικός δείχνει με τα αποτελέσματά του πως μαθαίνεται το βόλεϊ σωστά από πολύ μικρή ηλικία, από τους καταξιωμένους και ειδικούς προπονητές του τμήματος, πως διαπαιδαγωγούνται σωστά από τους παιδαγωγούς καθηγητές Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στο βόλεϊ, δείχνει την εμπιστοσύνη των γονιών στο μεγάλο όνομα και την “βαριά” φανέλα του Πιερικού, φέρνοντας τα παιδιά τους στον Πιερικό.

Τα κορίτσια του Πιερικού μέσα από την σκληρή και επιστημονική δουλειά τους αναμένεται και φέτος να εκπροσωπήσουν επάξια το βόλεϊ της Κατερίνης οδηγώντας το στην ελίτ του ελληνικού βόλεϊ.

Σύνθεση: Ιορδανίδου, Χατζηευστρατιάδου, Λιόντου, Χατζησακούλα, Ζεϊμπέκη, Παπαπέτρου, Δαούτη, Τσαπουρνιώτη, Μαυρίδου, Τουλίκα, Ρέχα, Χατζηαγοράκη.