Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΗΜΕΡΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Σύμφωνα με το αρ. 4636/02-10-2020 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020.

Λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID -19, η τέλεση των επιμνημόσυνων δεήσεων στις έδρες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των Περιφερειακών Ενοτήτων θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και αντιστοίχως οι καταθέσεις στεφάνων με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Ύστερα από τα ανωτέρω, ορίζουμε την ημέρα αυτή να πραγματοποιηθούν στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας:

Α. Γενικός Σημαιοστολισμός των Δημοσίων και Δημοτικών κτηρίων των Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμών και Τραπεζών από ώρα 08:00’ μέχρι τη δύση του ηλίου.

Β. Φωταγώγηση των Δημόσιων και Δημοτικών κτιρίων κατά τις βραδινές ώρες.

Γ. Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων

Δ. Ομιλίες και εκδηλώσεις στα σχολεία σχετικές με τους ηρωικούς αγώνες του Ελληνισμού της Μακεδονίας για την Ελευθερία και τη διατήρηση της εθνικής του ταυτότητας, την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας ορίζεται ως εξής:


ΠΕΜΠΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020 


Ομιλίες και εκδηλώσεις στα σχολεία σχετικές με τους ηρωικούς αγώνες του Ελληνισμού της Μακεδονίας για την Ελευθερία και τη διατήρηση της εθνικής του ταυτότητας, τις ώρες που θα καθοριστούν από τις Δ/νσεις Α’/θμιας και Β’/θμιας, την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020, σύμφωνα πάντα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις, για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, όπως αυτές ισχύουν σε όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας.


ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020


09:50 - Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Θείας Αναλήψεως, μετά από το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιο και θα εκφωνηθεί ομιλία σχετική με την ημέρα. Να σημειωθεί ότι βάσει του ισχύοντος υγειονομικού πρωτοκόλλου, η είσοδος στον Ιερό Ναό επιτρέπεται μόνο με τη χρήση μάσκας, ενώ είναι επιβεβλημένη η τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων μεταξύ των παρευρισκομένων.

10:20 – Στο χώρο του Μνημείου της Πλατείας Ελευθερίας, θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Π.Ε.Πιερίας και Διοικητή της XXIV Τ.Θ. Ταξιαρχίας, το Δήμαρχο Κατερίνης, τον Αστυνομικό Δ/ντή Π.Ε Πιερίας, το Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Π.Ε.Πιερίας, το Λιμενάρχη Σκάλας Κατερίνης και από εκπροσώπους κομμάτων.

Γενικά: Σε ότι αφορά την ιεροτελεστία παρακαλείται να επιληφθεί η Ιερά Μητρόπολη.

Τα θέματα σχετικά με την τάξη, κυκλοφορία των οχημάτων και λήψη αναγκαίων μέτρων απόστασης, παρακαλούνται να τα ρυθμίσουν οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές, με γνώμονα την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Ο Δήμος Κατερίνης παρακαλείται να μεριμνήσει για το σημαιοστολισμό και ευπρεπισμό του χώρου κατάθεσης στεφάνων.

Από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας τελετάρχης ορίζεται ο κ. Αλέξιος Πουλικίδης.

Το πρόγραμμα αυτό έχει τη θέση επίσημης πρόσκλησης.

Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ