Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

ΚΙΝΑΛ: Κακή η "Συμφωνία των Πρεσπών", αλλά θα ψηφίσουμε τις διακρατικές συμφωνίες με τα Σκόπια...

Διαδικτυακή Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε στις 30/9/2020 στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Σε ερώτηση για το αν το ΚΙΝΑΛ ψηφίσει τις διακρατικές συμφωνίες με τα Σκόπια η κ. Γεννηματά δήλωσε ότι παρά το γεγονός ότι η "Συμφωνία των Πρεσπών" είναι μία κακή συμφωνία, θα ψηφίσει το κόμμα της τις διακρατικές συμφωνίες:


Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Η θέση μας σε σχέση με τη Συμφωνία των Πρεσπών είναι μία και ξεκάθαρη. Ήταν μια κακή συμφωνία και παραμένει μια κακή συμφωνία. Ξέρετε τι έγινε κ. Χόνδρο; Χάσαμε όλα τα όπλα που είχε εξασφαλίσει ο Ανδρέας Παπανδρέου για την ελληνική κοινωνία, για την προστασία της, για το μέλλον της. Τα παραδώσαμε αμαχητί σε συνθήκες που θα μπορούσαμε να πετύχουμε πολύ καλύτερη συμφωνία, από αυτή που επέλεξε να κλείσει ο κ. Τσίπρας. 

Από εκεί και πέρα το κράτος, ως κράτος έχει συνέχεια και εμείς είμαστε ένα σοβαρό και υπεύθυνο κόμμα και δεν κάνουμε κωλοτούμπες. Θεωρούμε ότι η χώρα μας δεν μπορεί να ξεφτιλιστεί γι’ αυτό και δεν μπορούμε να μην ψηφίσουμε την κύρωση αυτών των Συμφωνιών.

Αυτό που θα κάνουμε όμως είναι ότι όλο το επόμενο διάστημα θα παρακολουθούμε στενά την ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων, διότι το θέμα μας από εδώ και πέρα είναι τουλάχιστον η εφαρμογή αυτής της Συμφωνίας και το να κάνουν όλα όσα έχουν αναλάβει απέναντι στην ελληνική πλευρά.

Είναι νομίζω πολύ ξεκάθαρο και δεν έχει καμία σχέση με την υποκρισία το διπρόσωπο Ιανό που φάνηκε ότι είναι ο κ. Μητσοτάκης.

Και θέλετε να σας πω κάτι; Μιλήσατε πριν για τα κόστη του κόμματός μας από αυτή τη θέση που πήραμε. Εμείς είμαστε ένα πατριωτικό κόμμα, με ιστορία, με διαδρομή και τη σεβόμαστε αυτή τη διαδρομή. Και γι’ αυτό όσοι ψήφισαν τη Συμφωνία των Πρεσπών βρέθηκαν εκτός της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας.

Εγώ ρωτώ: ο κ. Μητσοτάκης που τότε ξιφουλκούσε για την εθνική ήττα, γιατί έχει στην Κυβέρνησή του βουλευτές που ψήφισαν τη Συμφωνία των Πρεσπών, πολύ πριν φτάσουμε στο κοινό ανακοινωθέν το προχτεσινό και την ιστορική τους υποκρισία; Γιατί έχει Διευθυντή Τύπου, προσωπικό του συνεργάτη τον άνθρωπο που ξιφουλκούσε από τη μεριά του Ποταμιού, υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών;

Όλα αυτά δείχνουν τις υπόγειες διαδρομές και τις πραγματικές απόψεις του κ. Μητσοτάκη και του κόμματός του για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η δική μας θέση είναι σταθερή και δεν αλλάζει: πρόκειται για κακή Συμφωνία.

* Ολόκληρη η συνέντευξη της κ. Γεννηματά, εδώ: https://kinimaallagis.gr/