Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

Η 12η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ Ε.Π.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί θεσμό για την Εταιρεία Πιερικών Μελετών-Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης.

Παρά τη δυσλειτουργία του κοινωνικού συνόλου από τη γνωστή πανδημία, η εφορεία αιμοδοσίας της Εστίας τόλμησε και προχώρησε στην υλοποίηση μιας ακόμα αιμοδοσίας, τη δωδέκατη τον αριθμό. Μάλιστα με σημαντική συμμετοχή αιμοδοτών.

Μέλη και φίλοι της Ε.Π.Μ. Κατερίνης πρόσφεραν το αίμα τους ανεπηρέαστοι από την καραντίνα των ημερών, ανταποκρινόμενοι στην εμβληματική αναφορά και φιλοσοφία της εφορείας αιμοδοσίας «Το αίμα δεν κοστίζει…αξίζει». Μια πανανθρώπινη πρωτοβουλία που τιμά τον κορυφαίο πολιτιστικό φορέα της Πιερίας, ο οποίος ξεπερνά τα όρια του πνεύματος και της τέχνης και αγγίζει την ανιδιοτελή προσφορά στην κοινωνία. Αποτελεί την μεγαλύτερη επένδυση ζωής μιας και το αίμα δεν μπορεί να αντικατασταθεί με κανένα φαρμακευτικό παρασκεύασμα.

Η διαδικασία της αιμοληψίας πραγματοποιήθηκε από την αντίστοιχη μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020, στις εγκαταστάσεις της Εστίας. Η επόμενη αιμοδοσία προγραμματίζεται στις 11 Μαρτίου 2021.

Ο πρόεδρος της Εταιρείας Πιερικών Μελετών-Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, Γρηγόρης Μιτσοκάπας και η έφορος της αιμοδοσίας Κατερίνα Ιορδανίδου-Νταϊλάκη, ευχαριστούν δημόσια όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συλλόγου και πρόσφεραν το πολύτιμο για όλους μας, αίμα.

Την αιμοληψία επιμελήθηκε από πλευράς Νοσοκομείου Κατερίνης, η αναπληρώτρια διευθύντρια αιμοδοσίας ιατρός, Ζάνα Φιλίπποβιτς.