Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

«Λάσπωσε» η ψηφιακή επανάσταση...

Τηλεκπαίδευση, τηλεργασία, τηλεδιασκέψεις και άλλες πόσες παρόμοιες έννοιες που αντηχούν όμορφα στα αυτιά μας, αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική...


Έχουμε γίνει μάρτυρες σχεδόν όλοι μας των προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί στην τηλεκπαίδευση, με την αδυναμία του επίσημου κράτους να αντεπεξέλθει σε αυτά που το ίδιο σε τακτά χρονικά διαστήματα εξαγγέλλει.

Το κράτος μόνο του «βγάζει τα μάτια του», αλλά και τα δικά μας... Και όταν κάτι δεν πάει καλά, πάντα φταίνε οι άλλοι και όχι αυτό. Θα φταίει ο σέρβερ, ο πάροχος, η εταιρεία, αλλά ποτέ το Υπουργείο, η Κυβέρνηση.

Μας βάζει όλους να κάνουμε υποχρεωτική τηλεκπαίδευση χωρίς να μας παρέχει τα βασικά, όπως εξοπλισμό (υπολογιστές κ.α.), αξιόπιστες και γρήγορες συνδέσεις στο ίντερνετ, προσιτές τιμές κ.α.

Οικογένειες των 4-6 ανθρώπων υποχρεώνονται να κάνουν τηλεκπαίδευση, τηλεργασία κ.α με απλές συνδέσεις και χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Ρώτησε η κυβέρνηση πώς τα καταφέρνουν αυτοί οι άνθρωποι; Χωρίς έσοδα, με φόρους και στερήσεις προσπαθούν με 1-2 εξαρτήματα, με κινητά που σέρνονται να συνδεθούν στο ίντερνετ. Την ίδια ώρα έχουν εξαφανιστεί από την αγορά τα φθηνά λάπτοπ-υπολογιστές, οι κάμερες κ.α. Δύσκολα βρίσκεις αξιόπιστο μηχάνημα κάτω από 600-700 ευρώ στην αγορά. Είμαστε από τις πιο ακριβές χώρες στις τηλεπικοινωνίες και στα τέλη για το ίντερνετ. 

Ποια μέριμνα έχει παρθεί από την κυβέρνηση για όλα αυτά; Και όχι μόνο από την σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ. Και οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, μόνο για μεγάλα λόγια ήταν χωρίς κάτι το ουσιαστικό ή κάποια παρέμβαση.

Γιατί να υποχρεώνεται ο πολίτης από το υστέρημα του να αγοράζει υπολογιστές, λάπτοπ και τάμπλετ; 

Από την μια το κράτος τον «κλειδώνει» στο σπίτι του, του κλείνει το μαγαζί του, του μειώνει στο ελάχιστο τα έσοδα του και από την άλλη τον υποχρεώνει να έχει τον κατάλληλο εξοπλισμό και σύνδεση για να εφαρμόσει όλα τα παραπάνω. Και οι φόροι παραμένουν όπως και τα έξοδα επιβίωσης του.

Παρακολουθήσαμε πολλές τηλεδιασκέψεις-τηλεσυνεδριάσεις και τα προβλήματα που είδαμε πολλά. Να κλείσουν οι κάμερες, να κλείσουν τα μικρόφωνα για να μπορέσει να γίνει η διάσκεψη-συνεδρίαση... Είμαστε πολλοί, δεν μας σηκώνει το σύστημα και άλλα τέτοια. 

Πλουτίσαμε τους παρόχους ίντερνετ και τις μεγάλες εταιρίες και φτωχύναμε εμείς και το αποτέλεσμα...μηδέν.