Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Δημογραφικό... μπαμ στην Ουγγαρία, δημογραφικός «μεσαίωνας» στην Ελλάδα

«Θαύματα» κάνει η δημογραφική πολιτική του Πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν στην Ουγγαρία, αφού οι γεννήσεις σημείωσαν αύξηση 4,9% το χρονικό διάστημα Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2020 σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα.


Τα στοχευμένα μέτρα του Όρμπαν για την ενίσχυση των οικογενειών, των γάμων και των γεννήσεων παιδιών αποδίδουν «θαύματα»!

Μερικά στοιχεία από την επίσημη στατιστική υπηρεσία της Ουγγαρίας για το χρονικό διάστημα Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2020:

Γεννήσεις: Αύξηση 4,9%
Θάνατοι: Μείωση 3,3%
Σεπτέμβριος 2020: Αύξηση γεννήσεων 5,9% με τις γεννήσεις να είναι 8.442
Σεπτέμβριος 2020: 8948 γάμοι
Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2020: 69.543 γεννήσεις, 53.774 γάμοι


Την ίδια ώρα η δημογραφική πολιτική της Ελλάδας παραμένει ανύπαρκτη, με την κυβέρνηση να «τιμωρεί» όσους κάνουν παιδιά, τα οποία τα θεωρεί... τεκμήριο και τα φορολογεί. Καταργεί δικαιώματα πολυτέκνων, όπως μείωση του ποσοστού των μετεγγραφών στα ΑΕΙ/ΤΕΙ, μείωση ποσοστού διορισμού στον ΑΣΕΠ, μειώσεις οικογενειακών επιδομάτων, κλείσιμο σχολείων, ερήμωση της ελληνικής επαρχίας και άλλα πολλά.

Ενώ παράλληλα η χώρα μας «επενδύει» στην λύση του δημογραφικού προβλήματος ενισχύοντας και συμμετέχοντας ενεργά σε προγράμματα «ενσωμάτωσης» παράνομων μεταναστών, είτε ευρωπαϊκά είτε δικά της. Νέα «κέντρα φιλοξενίας» δημιουργούνται, προσλήψεις και τοποθετήσεις σε αυτά γίνονται, «συγκρούεται» και δεν αφουγκράζεται με τις ανησυχίες των τοπικών κοινωνιών. Με λίγα λόγια οι ελληνικές κυβερνήσεις προτιμούν να αυξήσουν τον πληθυσμό της πατρίδα μας στηρίζοντας, ανθρώπους που εισήλθαν παράνομα, χωρίς χαρτιά, χωρίς να γνωρίζουμε τίποτα για το παρελθόν τους, χωρίς να έχουν πληρώσει ποτέ φόρους, αντί να στηρίξει την ελληνική οικογένεια, την οποία «χρησιμοποιεί» μόνο για να την φορολογεί...


➤ Κάποια από τα μέτρα πήρε η κυβέρνηση της Ουγγαρίας για να αντιμετωπίσει το δημογραφικό πρόβλημα:

1) Όσες γυναίκες έχουν τέσσερα παιδιά και πάνω θα απαλλάσσονται ισοβίως από το φόρο εισοδήματος.

2) Παρατείνεται ο χρόνος εξόφλησης των δανείων όσων οικογενειών έχουν τουλάχιστον δύο παιδιά.

3) Όσες γυναίκες κάτω των 40 ετών παντρεύονται θα μπορούν να λάβουν άτοκο δάνειο ύψους 10 εκατ. φιορίνιων (περίπου 31.000 ευρώ), από το οποίο δάνειο θα διαγράφεται το ένα τρίτο του χρέους μόλις αποκτήσουν το δεύτερο παιδί τους, ενώ μόλις αποκτήσουν το τρίτο τους παιδί θα απαλλάσσονται από το σύνολο του χρέους τους. Είναι δε βέβαιο αυτό γιατί κάθε μητέρα, που μετά το γάμο της, θ΄ αποκτά το τρίτο της τέκνο θα γνωρίζει ότι θα απαλλάσσεται από το χρέος της των 30.000 ευρώ, που θα έχει λάβει ως άτοκο δάνειο και όταν αποκτά και το τέταρτο τέκνο της θ΄ απαλλάσσεται ισοβίως από τη φορολογία εισοδήματος!!

4) Οικονομική ενίσχυση 8000 ευρώ για την αγορά επταθέσιου αυτοκινήτου σε οικογένειες με 3+ παιδιά.


Πηγές:

* Στατιστική Υπηρεσία Ουγγαρίας: http://www.ksh.hu
** Η μελέτη για το δημογραφικό: https://www.ksh.hu/docs