Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Μόνο απογοήτευση...

Κατώτερο των περιστάσεων το πολιτικό σύστημα της χώρας, από την κυβέρνηση μέχρι και την αντιπολίτευση, απογοητεύει με τις αποφάσεις, τις ενέργειες και την απραξία του, σε ότι έχει να κάνει και με την γιορτή του Πολυτεχνείου.

Όχι βέβαια ότι τα πάει καλύτερα σε άλλα θέματα, όπως την οικονομία, τον κορονοϊό και τα εθνικά θέματα.

Πορεία έγινε σήμερα, συγκεντρώσεις έγιναν, καταθέσεις στεφάνων έγιναν, ο Πρωθυπουργός και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας καταθέσαν στεφάνια (δεν θυμόμαστε, στις 28 Οκτωβρίου κατέθεσαν στεφάνια;) και η αστυνομία ελέγχει φουκαράδες και παππούδες αν έχουν πάνω τους χαρτί εξόδου...

Έτσι σύμφωνα με το πολιτικό σύστημα της χώρας, κίνδυνος μετάδοσης του ιού υπάρχει στις 25 Μαρτίου, στις 28 Οκτωβρίου, το Πάσχα και όχι στις 17 Νοέμβρη!

Η κυβέρνηση της ΝΔ στις 28 Οκτωβρίου, κυνηγούσε πολίτες που ήθελαν να τιμήσουν την εθνική μας επέτειο, απαγόρευε μηχανοκίνητες πορείες κ.α. Έγινε το ίδιο και σήμερα; Και φυσικά και λογικά δεν πρέπει να καταδιώκονται οι πολίτες που θέλουν να εκδηλώσουν τα πιστεύω τους ασχέτως αν εμείς ή κάποιοι άλλοι συμφωνούν ή διαφωνούν με αυτά. Το «δύο μέτρα και δυο σταθμά» είναι αυτό που προκαλεί την κοινή λογική...

Δεν θα μπούμε στην λογική ποια επέτειος είναι πιο σημαντική, αυτό το κρίνει ο ελληνικός λαός που και μάτια έχει και κρίση έχει. Η σημερινή ημέρα με όσα έγιναν και με όσα ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες είναι μία ακόμη απόδειξη ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι πολύ μα πολύ μακριά από την κοινωνία.

Και το αίσθημα που μας αφήνει το πολιτικό μας σύστημα είναι μόνο απογοήτευση...

* Φωτογραφία από prettysleepy1 από το Pixabay