Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

Επικίνδυνες «παγίδες» στο παρκέ του κλειστού γηπέδου στο Β΄ ΔΑΚ (ΦΩΤΟ)

➤ 1η ανάρτηση 3-11-2020

Δεν είναι μία, δεν είναι δύο, είναι πάρα πολλές οι επικίνδυνες «παγίδες» που υπάρχουν στο παρκέ του κλειστού γηπέδου του Β΄ ΔΑΚ.


Τρύπες, σπασμένα κομμάτια ξύλου, κομμάτια που εξέχουν, ξύλινες ακίδες που εξέχουν, κομμάτια παρκέ «κούφια» που τα πατάς και λες... "τι να υπάρχει από κάτω", είναι κάποιες από τις επικίνδυνες «παγίδες» που έχουν να αντιμετωπίσουν καθημερινά αθλητές και αθλήτριες, μεγάλοι και μικροί που αθλούνται στο μεγάλο κλειστό γήπεδο του Β΄ ΔΑΚ.

Αυτές οι «παγίδες» βρίσκονται σε πολλά σημεία του παρκέ, εντός του αγωνιστικού χώρου, εκτός του αγωνιστικού χώρου, στα σημεία που βρίσκονται οι μπασκέτες, μπροστά από τα τέρματα του χάντμπολ κ.α.

Οι σύλλογοι που χρησιμοποιούν το γήπεδο, όλο αυτό το διάστημα προσπαθούν με αλχημείες, βάζοντας ταινίες, πλαστικά κ.α. να προστατέψουν τους αθλητές τους, αλλά δεν είναι λύση αυτό ούτε κάτι που μπορεί να διασφαλίσει την ασφάλεια όσων αγωνίζονται σε αυτό το παρκέ.

Αυτή η άσχημη εικόνα του παρκέ δεν έγινε σήμερα, ήταν και παλαιότερα, απλά τώρα η κατάσταση έχει επιδεινωθεί πάρα πολύ. 

Το παρκέ αποτελεί κίνδυνο για όσους αθλούνται εκεί.

Και στο κλειστό γήπεδο αθλούνται ενήλικες και μικρά παιδιά τμημάτων, μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ. Και σε αυτό το παρκέ γίνονται και επίσημοι αγώνες.

Τώρα που είμαστε σε ένα καθεστώς ημι-καραντίνας και τα κλειστά αθλητικά κέντρα είναι κλειστά (από σήμερα) και τουλάχιστον για ένα μήνα, είναι η ευκαιρία για τον Δήμο Κατερίνης και τον ΟΠΠΑΠ να επισκευάσει το παρκέ μιας που δεν υπάρχουν δραστηριότητες, αγώνες και προπονήσεις.

Τώρα υπάρχει χρόνος (χρόνος βέβαια υπήρχε και στην πρώτη φάση της καραντίνας τον Μάρτιο...), τώρα υπάρχει και προσωπικό (με τα 8μηνα). 

Είναι μεγάλη ευκαιρία για τον Δήμο Κατερίνης, να αντικαταστήσει ή να επισκευάσει το παρκέ και να προσφέρει στον αθλητισμό της πόλης μας και στην νεολαία μας ένα αξιοπρεπές και αναβαθμισμένο χώρο άθλησης.

Ας μην χαθεί χρόνος και ας ελπίσουμε όταν το Β΄ ΔΑΚ ανοίξει ξανά, να έχει ένα παρκέ στο οποίο θα χαίρεσαι να αθλείσαι!

➤ Δείτε κάποιες από τις φωτογραφίες της «ΑΛΗΘΕΙΑΣ» με την τωρινή κατάσταση του παρκέ του Β΄ ΔΑΚ:


Κύριε Δήμαρχε Κώστα Κουκοδήμο, εκτός από πολιτικό πρόσωπο, ήσουν ένας μεγάλος αθλητής και Ολυμπιονίκης, έχεις μέσα σου τον αθλητισμό και ξέρουμε ότι τον αγαπάς. Είμαστε σίγουροι ότι μόλις δεις αυτές τις φωτογραφίες θα κάνεις το καλύτερο που μπορείς, για να πάει ο αθλητισμός της πόλης μας σε ένα καλύτερο επίπεδο.

















* 1η ανάρτηση 3-11-2020
* 2η ανάρτηση 10-11-2020
* 3η ανάρτηση 12-12-2020