Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

Fake news από την Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας

Συνάδελφοι, προσοχή! Από καιρό σας είχαμε προειδοποιήσει για τα πολιτικά παιχνίδια, που παίζουν οι κομματικές παρατάξεις σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση.

Σε κείμενό της η Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας, το οποίο ψήφισαν μόνο οι κομματικές παρατάξεις ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑΑΚ και ΠΑΜΕ και το οποίο έχει αποσταλεί με απίστευτη ταχύτητα στα σχολεία (σε αντίθεση με άλλα κείμενα, που ταξιδεύουν με ταχυδρομικό περιστέρι) αναφέρονται ψευδώς τα ακόλουθα:

«Συναδέλφισσα - συνάδελφε, αποσύραμε τις συμμετοχές των ψηφοδελτίων μας σε ΚΥΣΔΕ –ΠΥΣΔΕ- ΑΠΥΣΔΕ και σε καλούμε σε αποχή από τις εκλογές παρωδία.»

Όμως σύμφωνα με:

α) το με αρ. πρωτοκόλλου Φ.350/56/149598/Ε3/03-11-2020 έγγραφο του ΥΠΑΙΘ με θέμα «Εκλογές αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των Εκπαιδευτικών Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης καθώς και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ)», και

β) την απόφαση της Δ.Δ.Ε. Πιερίας με αρ. πρωτοκόλλου 12953/3-11-2020, με θέμα «Ανάκληση Τροποποίησης ανακήρυξης υποψήφιων αιρετών εκπροσώπων στο Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Πιερίας για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2020»,

προκύπτει ότι ΚΑΝΕΝΑ ψηφοδέλτιο δεν έχει αποσυρθεί και κανένα συνδικαλιστικό όργανο (Ε.Λ.Μ.Ε., Ο.Λ.Μ.Ε.) δεν έχει ούτε τη δυνατότητα ούτε την εξουσιοδότηση να αποσύρει κανένα ψηφοδέλτιο καμιάς παράταξης. Επομένως οι εκλογές θα γίνουν κανονικά με όλα τα ψηφοδέλτια και όλους τους υποψηφίους.

Το παιχνίδι ήταν από την αρχή στημένο, είτε για να παραμείνουν τα Υπηρεσιακά Συμβούλια χωρίς αιρετούς, είτε για να εκλεγούν σε αυτά αποκλειστικά οι κομματικοί αιρετοί των κομματικών παρατάξεων. Όλοι αυτοί, που σας καλούν σε αποχή από τις εκλογές του Σαββάτου έχουν προετοιμάσει τους κομματικούς στρατιώτες για να ψηφίσουν κανονικά και να υποκλέψουν τις θέσεις των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, επιτρέποντας τη συνέχιση της αυθαιρεσίας και της συνδιαλλαγής.

Οι ίδιοι που σας καλούν σε αποχή διατηρούν τη θέση τους ως τακτικά μέλη, διορισμένα από την προηγούμενη κυβέρνηση, στα ΠΥΣΔΕ, χωρίς κανένας από αυτούς να έχει παραιτηθεί μέχρι σήμερα ή να έχει δηλώσει ότι θα το κάνει στο μέλλον.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και για να μην υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία, εμείς ως Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών ΔΕΝ έχουμε αποσύρει κανένα ψηφοδέλτιο, ούτε για το ΠΥΣΔΕ ούτε για το ΑΠΥΣΔΕ και το ΚΥΣΔΕ (ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΕΝΩΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ) και ούτε έχουμε σκοπό να το κάνουμε.

Συνάδελφοι, θα αφήσετε τα υπηρεσιακά συμβούλια χωρίς πραγματικούς αιρετούς; Θα επιτρέψετε στα κατά τόπους ΠΥΣΔΕ να οργιάζουν και να αυθαιρετούν με παρόντα μόνο τα υπηρεσιακά μέλη ή και με τους κομματικούς αιρετούς; Αντισταθείτε στους κομματικούς στρατούς και στον εκβιασμό της Ο.Λ.Μ.Ε. και των κομματικών παρατάξεων. Προστατέψτε τα κεκτημένα.

Συμμετέχουμε όλοι μαζικά στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου

Στέλνουμε σε όλους ένα δυνατό μήνυμα.

Όποιοι αντιμετωπίσουν πρόβλημα κατά τη διάρκεια της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, μπορούν να απευθύνονται στα κινητά τηλέφωνα 6947842040 (Μπουλούμης Δημήτρης) και 6930478469 (Βαρδακώστας Γιώργος) ή σε οποιοδήποτε άλλον υποψήφιο του συνδυασμού μας, που τυγχάνει να γνωρίζουν.