Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Το πρόβλημα στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης δεν ήταν οι κυβόλιθοι, αλλά το στενό πεζοδρόμιο...

Κυβόλιθους τοποθετεί ο Δήμος Κατερίνης στην οδό Δημητρίου Γούναρη στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης.

Και καλά κάνει! Οποιαδήποτε παρέμβαση για βελτίωση της ποιότητας των πεζοδρομίων είναι επιθυμητή. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία περί αυτού.

Αλλά...

Το πρόβλημα στην Δημητρίου Γούναρη δεν ήταν αν θα τοποθετούνταν κυβόλιθοι ή όχι. Το πρόβλημα είναι το στενό πεζοδρόμιο που υπάρχει από την πλευρά του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης!

Δεν χωράει καροτσάκι σε αυτό το πεζοδρόμιο!

Καθημερινά γονείς δυσκολεύονται σε εκείνο το σημείο, αφού το πεζοδρόμιο είναι ιδιαίτερα στενό και δεν χωράει γονείς με καροτσάκι, ενώ συχνή εικόνα είναι παρέες μικρών παιδιών να κατεβαίνουν στον δρόμο και να μην χρησιμοποιούν το στενό πεζοδρόμιο.

Αν από τον Δήμο Κατερίνης ρωτούσαν τους γονείς που πάνε τα παιδιά τους στο Νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό Σχολείο, τι προτιμούσαν, κυβόλιθους ή μεγαλύτερο και πιο ασφαλές πεζοδρόμιο, ποια θα ήταν η απάντηση τους;

Για ασφαλή πρόσβαση μαθητών και ομαλή διέλευση πεζών κάνει λόγο και το δελτίο τύπου του Δήμου Κατερίνης: «Με στόχο την ασφαλή πρόσβαση μαθητών και την ομαλή διέλευση πεζών, εργασίες ανάπλασης πεζοδρομίων γύρω από τα σχολικά συγκροτήματα υλοποιεί ο Δήμος Κατερίνης. Πιο συγκεκριμένα, την τρέχουσα περίοδο, οι εργασίες συνεργείων της τεχνικής υπηρεσίας επικεντρώνονται στην κατασκευή πεζοδρομίων και την τοποθέτηση κυβόλιθων στην οδό Δ. Γούναρη, στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης.»

Καλά είναι να κάνουμε έργα και τα επικροτούμε, αλλά μερικές φορές θα πρέπει να μελετούμε τις ανάγκες και τα προβλήματα της περιοχής που γίνονται αυτά τα έργα...

Δεν είναι αργά πάντως, μπορούν τα συνεργεία του Δήμου Κατερίνης αφού βρίσκονται στη περιοχή να προχωρήσουν στην διαπλάτυνση του πεζοδρομίου!

➤ Δείτε τις σημερινές (22/12/2020) φωτογραφίες της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ" και παρατηρήστε το πλάτος του πεζοδρομίου που είναι μπροστά στα κάγκελα του 15ου Δημοτικού Σχολείου και συγκρίνετε το με το πλάτος του πεζοδρομίου που θα τοποθετηθούν οι κυβόλιθοι από τον Δήμο Κατερίνης:











Τι αναφέρει το δελτίο τύπου του Δήμου Κατερίνης:

Δήμος Κατερίνης
Γραφείο τύπου
22-12-2020

Δήμος Κατερίνης: Ανάπλαση πεζοδρομίων στο 15ο Δημοτικό Σχολείο για την ασφαλή πρόσβαση των μαθητών - Αναπλάσεων συνέχεια σε περιοχές της πόλης

Με στόχο την ασφαλή πρόσβαση μαθητών και την ομαλή διέλευση πεζών, εργασίες ανάπλασης πεζοδρομίων γύρω από τα σχολικά συγκροτήματα υλοποιεί ο Δήμος Κατερίνης. Πιο συγκεκριμένα, την τρέχουσα περίοδο, οι εργασίες συνεργείων της τεχνικής υπηρεσίας επικεντρώνονται στην κατασκευή πεζοδρομίων και την τοποθέτηση κυβόλιθων στην οδό Δ.Γούναρη, στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης.

Επιπλέον, σε εξέλιξη είναι οι πλακοστρώσεις, επιστρώσεις με κυβόλιθους, στο Β’ Δημοτικό Κοιμητήριο (Άγιος Λάζαρος).

Τέλος, προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής και η καθημερινότητα των δημοτών, συνεχίζονται από την τεχνική υπηρεσία, οι εκτεταμένες παρεμβάσεις ανάπλασης πεζοδρομίων, στην πόλη της Κατερίνης και πιο συγκεκριμένα στην οδό Μαλέα (Σιδηροδρομικός Σταθμός), καθώς και στην οδό Γοργοποτάμου (περιοχή Α’ Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου).