Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020

Το πραγματικό μήνυμα των Χριστουγέννων, που δεν έχουμε ακούσει από κανέναν Έλληνα πολιτικό (ΒΙΝΤΕΟ)

Όταν μιλάμε για Χριστούγεννα, το μυαλό μας πάει χωρίς δεύτερη σκέψη στην Γέννηση του Ιησού Χριστού, στις διδαχές του και την θυσία του για να σώσει την ανθρωπότητα.

Δεν θυμόμαστε όμως σχεδόν ποτέ στο παρελθόν κάποιον Έλληνα Πρωθυπουργό, Πρόεδρο, πολιτικό κόμμα ή και ακόμα αυτοδιοικητικούς να μιλάνε για όλα αυτά, έστω σε ένα τυπικό μήνυμα μέσω τηλεόρασης ή ακόμα και μέσω ενός ψυχρού δελτίου τύπου.

Ακούμε για ενότητα, πείσμα, διεκδικήσεις, επίτευξη στόχων, κ.α. που φυσικά κανείς δεν λέει όχι σε όλα αυτά, αλλά... δεν έχουν άμεση σχέση με τις Άγιες ημέρες της περιόδου των Χριστουγέννων. Οι πολιτικοί μας παίρνουν την επικαιρότητα και την «προσαρμόζουν» στα μηνύματα τους, στα Χριστούγεννα, το Πάσχα κ.α.

Θυμούνται αυτές τις μέρες, τα πάντα εκτός από τον... Χριστό!

Τα Χριστούγεννα δεν είναι "κάποια" γιορτή, όπως πολλές που έχουμε κατά την διάρκεια της χρονιάς, είναι η Γέννηση του Ιησού Χριστού του Υιού του Θεού...

Είμαστε στα Χριστούγεννα και το "Χριστός Γεννάται Δοξάσατε" δεν ακούγεται πια από τα στόματα των πολιτικών μας, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων. Λες και είναι κάτι το απαγορευμένο, λες και θα τους μαλώσει κανείς...

Είναι αδιανόητο ο Πρωθυπουργός και ηγέτης μίας χώρας χριστιανικής και ορθόδοξης να απευθύνεται στον λαό του, στο έθνος του και να μην αναφέρει σχεδόν τίποτα για Χριστό...

Κάτι το οποίο έκανε (και το έχει κάνει και στο παρελθόν πολλές φορές) ο Αμερικάνος Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ! Η ομιλία του κατά την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στον Λευκό Οίκο ήταν εντυπωσιακή και εξαιρετική. Ακούγοντας τον να μιλάει για τα Χριστούγεννα, χαρήκαμε για αυτά που είπε, αλλά συγχρόνως μία απέραντη θλίψη κατέκλυσε την ψυχή μας, συγκρίνοντας την ομιλία του με αντίστοιχες ομιλίες δικών μας πολιτικών αυτές τις Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων.


Η αλήθεια είναι ότι δύσκολα μπορεί να βρει κάποιος την ομιλία για τα Χριστούγεννα του Προέδρου Τραμπ, ακόμα και στην σελίδα του Λευκού Οίκου δεν την βρίσκεις... Πόσα «μεγάλα» ΜΜΕ στον κόσμο αλλά και στην Ελλάδα την δημοσίευσαν;

Μπορεί ο καθένας να έχει την άποψη του για τον Πρόεδρο Τραμπ, αλλά η συγκεκριμένη ομιλία του αποδίδει στο μέγιστο το νόημα των Χριστουγέννων και αυτό κανείς δεν μπορεί να του το αμφισβητήσει!


➤ Η ομιλία του Αμερικάνου Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ:


«Σε κάθε οικογένεια της χώρας μας, η Πρώτη Κυρία και εγώ, θα θέλαμε να σας ευχηθούμε Καλά Χριστούγεννα!

Για τούς Χριστιανούς, αυτές είναι μέρες χαράς και υπενθύμισης του μεγάλου Δώρου του Θεού προς τον κόσμο.

Όταν 2 χιλιάδες περίπου χρόνια πριν ο Αρχάγγελος Γαβριήλ εμφανίστηκε στην Παναγία λέγοντάς της «μη φοβάσαι Μαριάμ γιατί έχεις την χάρη του Θεού». Ο Αρχάγγελος Γαβριήλ της είπε πως θα γεννούσε ένα αγόρι που θα το έλεγαν Ιησού και θα ήταν ο Υιός του Υψίστου.

Εννέα μήνες αργότερα, ο Χριστός γεννήθηκε στην Βηθλεέμ. Ο Υιός του Θεού ήρθε στο κόσμο μέσα σ᾿ ένα ταπεινό στάβλο. Όπως όλοι οι χριστιανοί, σ᾿ όλο το κόσμο, γνωρίζουν, η Γέννησις του Κυρίου και Σωτήρα μας, άλλαξε την ιστορία του κόσμου για πάντα.

Την περίοδο των Χριστουγέννων, ευχαριστούμε τον Θεό που έστειλε τον μοναδικό του Υιό που θυσιάστηκε για μας και πρόσφερε την παντοτινή ειρήνη, σε ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Περισσότερο από 2 χιλιάδες χρόνια μετά την Γέννεση του Ιησού Χριστού, η διδασκαλία του συνεχίζει να εμπνέει και να εμψυχώνει δισεκατομμύρια ανθρώπους ανά την οικουμένη.

Τα θεϊκά του λόγια συνεχίζουν να γεμίζουν τις καρδιές μας με αγάπη και πίστη και οι χριστιανοί σε όλο τον κόσμο, ακόμη και σήμερα αγωνίζονται να ζήσουν με γνώμονα τις διαχρονικές διδαχές του τις οποίες έδωσε στους μαθητές Του :«Αγαπάτε αλλήλους».

Αλλά πάνω απ᾿όλα, αυτή την ιερή περίοδο οι ψυχές μας γεμίζουν από ευγνωμοσύνη και ύμνους προς τον Παντοδύναμο, γιατί μας έστειλε τον Χριστό, τον Υιό του, για να μας λυτρώσει.

Απόψε ζητούμε από τον Θεό να συνεχίσει να ευλογεί το έθνος μας και να δωρίσει σε κάθε αμερικάνικη οικογένεια, μία χριστουγεννιάτικη περίοδο γεμάτη χαρά, ελπίδα και γαλήνη.

Εκ μέρους της Μελάνια και της οικογένειας Τραμπ,  Καλά Χριστούγεννα σε όλους σας και τις καλύτερες ευχές μας για ένα πολύ σπουδαίο και χαρούμενο Νέο Έτος.

Σας ευχαριστώ»

----------------


➤ Η ομιλία του Προέδρου Τραμπ στα αγγλικά:

To every family across our nation, the First Lady and I want to wish you all a very, very Merry Christmas.

For Christians, this is a joyous time to remember God's greatest gift to the world. More than two thousand years ago, the angel Gabriel appeared to Mary. He said, ‘Do not be afraid, you have found favor with God.’ The angel told her that she would give birth to a baby boy, Jesus, who would be called the Son of the Most High. Nine months later, Christ was born in the town of Bethlehem. The Son of God came into the world in a humble stable.

As Christians everywhere know, the birth of our Lord and Savior changed history forever. At Christmas, we give thanks to God and that God sent his only Son to die for us and to offer everlasting peace to all humanity. More than two millennia after the birth of Jesus Christ, his teachings continue to inspire and uplift billions and billions of people all over the globe. His Divine word still fills our hearts with hope and faith. And, Christians everywhere still strive to live by Jesus' timeless commandment to his disciples, ‘Love one another.’

Above all, during the sacred season, our souls are full of thanks and praise for Almighty God for sending us Christ His Son to redeem the world.

Tonight, we ask that God will continue to bless this nation. And, we pray that He will grant every American family a Christmas season full of joy, hope, and peace.

On behalf of Melania and the entire Trump family, Merry Christmas to all and best wishes for a very, very great and happy new year. Thank you.




* Η ομιλία του Προέδρου Τραμπ από το 1:12 του βίντεο και μετά: