Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

Μεγάλη Βρετανία: Να μην κάνουν το εμβόλιο όσοι έχουν αλλεργίες

Όσοι έχουν ιστορικό αλλεργιών συνιστάται να μην εμβολιαστούν με το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech σύμφωνα με την ανακοίνωση των υγειονομικών αρχών της Μεγάλης Βρετανίας.

Δύο άτομα που εμβολιάστηκαν παρουσίασαν αλλεργική αντίδραση στο εμβόλιο, κάτι που ανησύχησε τις αρχές και αναγκάστηκαν να προβούν σε αυτή την σύσταση, ενώ έχουν ενημερωθεί και οι υγειονομικές υπηρεσίες της Μ. Βρετανίας.

«Δεν μας είχε αναφερθεί τέτοια περίπτωση από τις κλινικές δοκιμές της εταιρίας» δήλωσε στέλεχος της βρετανικής κυβέρνησης.

Η σύσταση αποφυγής εμβολιασμού απευθυνθείτε σε άτομα με αλλεργίες σε φάρμακα, τρόφιμα κ.α. δηλαδή σε ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού, ενώ οι νοσοκόμοι πλέον έχουν μαζί τους και ενέσεις αδρεναλίνης για περιπτώσεις που κάποιος εμβολιασμένος παρουσιάσει άμεσα συμπτώματα αλλεργίας ...

Πρόκειται για ένα άγνωστο εμβόλιο που παρασκευάστηκε σε χρόνο ρεκόρ και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, ποια θα είναι τα οφέλη από τον εμβολιασμό και τι παρενέργειες σοβαρές ή μη μπορεί να προκαλέσει στον ανθρώπινο οργανισμό άμεσα ή στο μέλλον.



*Φωτογραφία από fernando zhiminaicela από το Pixabay