Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

Με φωτογραφίες από τον στολισμό της πόλης αποχαιρετούμε τον παλιό χρόνο και σας ευχόμαστε για τον καινούργιο χρόνο! (ΦΩΤΟ)

Παραμονή του νέου έτους φωτογραφίσαμε τον στολισμό του κέντρου της Κατερίνης, λίγες ώρες πριν το 2020 αποτελέσει και αυτό μία χρονιά που κανείς δεν θα θέλει να θυμάται.

Πολύ σωστά έπραξε ο Δήμος Κατερίνης και στόλισε την πόλη, έστω και πιο φτωχικά (λόγω κορονωϊού) σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Τα παιδιά (και εμείς φυσικά), χρειάζεται να βλέπουν όμορφες εικόνες, χρώματα και στολίδια. Να γεμίσουν τις ψυχές τους με φως και να διώξουν αυτό το γκρίζο, το ομιχλώδες πέπλο της αρρώστιας και της καταθλιπτικής καθημερινότητας τους, από το κλείσιμο μέσα στα σπίτια, σε τέσσερις τοίχους, μπροστά σε οθόνες και μακριά από παιδικές χαρές, βόλτες και παιχνίδια.

Από αυτή την άποψη έστω και αυτός ο λιτός αλλά όμορφος στολισμός, αναζωογονεί και δυναμώνει την διάθεση μας, ώστε να οπλιστούμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία για ότι μας φέρει ο νέος χρόνος.

Μοναδική μας ένσταση είναι, ότι θα θέλαμε να δούμε λίγο περισσότερα Χριστούγεννα στους στολισμούς της πόλης. Εκτός από την φάτνη στην πλατεία Δημαρχείου, δεν είδαμε κάτι άλλο που να έχει σχέση με την Γέννηση του Χριστού. Και δυστυχώς αυτή η εικόνα έχει επικρατήσει στην πόλη μας τα τελευταία χρόνια και δεν είναι κάτι που συμβαίνει φέτος για πρώτη φορά. Για κάποιον λόγο αυτές οι γιορτές ονομάζονται Χριστούγεννα... Η ένσταση μας πάντως, δεν αναιρεί ότι οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις με τα μεγάλα στολίδια είναι πράγματι όμορφες.

Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" σας εύχεται ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2021.

➤ Δείτε φωτογραφίες από τον στολισμό της πόλης, καθώς και της Μητρόπολης Κατερίνης